Spitalul de Boli Infecțioase din Iași a transmis o adresă oficială către Asociația Euronest privind redeschiderea Spitalului mobil de la Letcani. Vezi documentul

0
145

Spitalul mobil de la Lețcani este încontinuare închis deși ar fi un real sprijin pentru întreaga activitate medicală. Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Sf. Parascheva a înaintat o adresă oficială prin care semnalează Agenția Euronest care ar fi condițiile în care unitatea ar trebui să funcționeze.  Asociația de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST a derulat procedura de achiziție publică pentru furnizarea unui Spital Mobil/Modular din containere de logistică medicală (250 paturi) pentru diagnostic și tratament pentru combaterea răspândirii Covid-19 la nivelul Regiunii Nord-Est”, cu fonduri puse deja la dispoziție de Consiliul Județean Iași și Consiliul Județean Neamț.

I.S.C.I.R. la Sectia exterioara Spital Modular Letcani lasi au fost semnalate urmatoarele nereguli :

1. Spitalul Clinic de Boli lnfectioase „Sf. Parascheva” lasi – sectia exterioara Spitalul mobil covid-19 Letcani este un spital mobil de tip containere (regim de inaltime parter cu suprafata amenajata de containere 3708 mp) care a fost instalat fara a detine/ fi prezentate proiecte tehnice. Pe timpul controlului nu a fost prezentate documente privind realizarea spitalului mobil: proces-verbal de verificare-constatare a calitatii lucraritor, proces-verbal pentru verificarea calitatii lucrarilor ce devin ascunse etc., Tn care sa fie incluse rnasurile realizate privind Tndeplinirea cerintei fundamentale „securitate la incendiu”; schema lnstalatiilor electrice, oxigen si filtroventilatie, lista documentelor care atesta perforrnanta la foc a produselor pentru constructii cu rol In satisfacerea cerintei fundamentale „securitate la incendiu” ori a celor care au perforrnante de comportare la foc,etc. depozitele de materiale combustibile nu au fost prevazute dispozitive de evacuare a fumului cu deschidere automata Tn caz de incendiu, care sa alba aria libera de min. 1% din suprafata pardoselii (pentru spajiu de depozitare cu suprafata mai mare de 36 mp); pe caile de evacuare (iesiri principale pacienti si personal medical) sunt de tip glisant fara ca acestea sa aiba Tn imediata lor apropiere usi pietonale obisnuite (pe balamale), astfel existand riscul de se bloca datorita functionarii defectuoase a mecanismelor lor auxiliare, se arată în documentul oficial.

Pe de altă parte, Agenția spune că unitatea mobilă este complet funcțională.

În acest moment ca și acum două săptămâni, de altfel, Spitalul de le Lețcani este perfect funcțional și poate fi în orice moment redeschis. Acum două săptămâni am comunicat Minsiterului Sănătății stadiul implementării măsurilor, în speță, toate măsurile care reveneau Euronest au fost integral remediate. Ar mai fi fost două măsuri pentru care ar mai fi avut nevoie de timp dar în urmarea răspunsului primit de la Agenția Națională a Medicamentului s-a constat că o mențiune din raport. În speță cea referitoare la necesitatea obținerii avizului de funcționare ANMDR nu ne este aplicabilă. Euronest nefiind un furnizor de servicii medicale ci doar propietarul unei infrastructurii medicale. Ca atare, la acest moment, toate măsurile dispuse în raportul Corpului de Control au fost remediate, a declarat Alina Popa, reprezentant Agenția Euronest.

Spitalul mobil de la Lețcani este un spital mobil, de campanie, care nu are nevoie de niciun fel de aviz de la ISU, mai spun reprezentanții Euronest. Chiar dacă unitatea a avut disfuncționalități încă de la început.

Instalatia de energie electrica – sigurante care se decuplau in mod repetat, cabluri topite/arse, miros de cabluri arse, lampi arse, etc- pentru siguranta pacientilor si a personalului medical, am solicitat (prin adresa nr 1768/26.01.2021) sa efectuati si sa ne prezentati expertiza tehnica intocmita de experti tehnici atestati conform prevederilor legale, pentru instalatia electrica din interiorul si exteriorul modulelor din componenta Spitalului Modular Letcani, se arată în document.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentPrimarul Mihai Chirica: „Începând de astăzi, am intrat în rândul orașelor sustenabile din punct de vedere energetic”
Articolul următorO lovitură dură pentru Cătălin Moroșanu: „călărețul de la maternitate” a pierdut casa primită din donații
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments