Se împlinesc 16 ani de când a fost înființat SMURD Iasi

0
447

Pe data de 2 mai se împlinesc 16 ani de la înființarea SMURD Iași. In luna septembrie 2007 a avut loc inaugurarea echipajelor de prim-ajutor de tip SMURD din judetul Iasi. In acest an SMURD Iasi a primit inca sase ambulante care au fost distribuite anumitor echipaje SMURD din judet (Harlau, Sipote, Raducaneni, Targu Frumos).

Mâine 2 mai SMURD Iasi aniversează 16 ani de la înființare. Eram atunci un nucleu și aproape toți suntem și azi  inima SMURD ului din Moldova. Suntem mândrii ca lângă noi au crescut noi generații. Medic șef și asistent șef – prima generație SMURD iasi  in fota alături de a treia generație, a transmis prof.univ.dr.Diana Cimpoesu, medic-sef SMURD Iasi.

Serviciul a fost înfiinţat pe 2 mai 2005, în cadrul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi. Acum echipa s-a mărit și salvează an de an pacienți aflați în stare critică. Parcursul a fost unul dificil. În acești 16 ani de activitate, două echipaje şi-au pierdut viaţa în tragedii aviatice. La numai nouă luni de la înfiinţare, în dimineaţa zilei de 9 ianuarie 2006, au murit medicul, asistentul medical, pilotul şi copilotul. Echipa se afla într-o misiune pe elicopterul SMURD de tip E 135 prăbuşit în apropierea Aeroportului Internaţional Iaşi, după numai 10 minute de zbor. La zece ani distanță, un al doilea echipaj SMURD a murit într-un alt accident aviatic, pe data 2 iunie 2016. Totul s-a petrecut în apropierea localităţii Hagîş din Republica Moldova, echipajul fiind tot într-o misiune de salvare.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments