Majoritatea familiilor vor beneficia de o cameră de joacă iar dacă aveți spațiu, merită să configurați una. Am întâlnit câteva familii care preferă să permită copiilor să împartă o cameră pentru dormit și să folosească cealaltă cameră liberă ca cameră de joacă. Este un aranjament grozav dacă familia dvs. se plictisește – cel puțin până când copiii ating o anumită vârstă. Dacă nu sunteți sigur dacă doriți o cameră de joacă, iată de ce aveți nevoie de una.
1. Copiii învață să împartă.
Când aveți mai mulți copii, ei vor primi inevitabil jucării ca și cadouri. Dar, după cum știm, copiii se vor juca cu orice vor, indiferent cui aparține sau idei arhaice despre ceea ce este „normal”. Depozitând toate jucăriile într-o singură cameră, copiii învață să-și împartă lucrurile cu frații lor.
2. Camerele de joacă încurajează jocul cooperativ.
Când copiii se joacă unul lângă altul, se vor juca în mod natural împreună. Jocurile lor se vor contopi într-o singură poveste și se vor include în mod natural unul pe altul. De fapt, este destul de minunat să vezi doi copii de vârste diferite interacționând fluid, pur și simplu pentru că erau aproape unul de altul.
3. Camerele de joacă fac o casă mai ordonată.
Având o cameră dedicată jocului, păstrați toate acele lucruri de joacă din restul casei dvs. Sigur, camera ar putea arăta ca un dezastru în fiecare zi, dar cel puțin mizeria se limitează la o zonă mică. În plus, copiii se joacă mai bine atunci când jucăriile lor sunt accesibile. Aveți parte de oaspeți surpriză? Pur și simplu închideți ușa.
În plus, camerele de joacă pot fi decorate direct de către copii, conform preferințelor lor. De la un sticker de perete uriaș cu personajul fictiv preferat, la tobogane și corturi decorate cu perne, pături și luminițe, această cameră poate deveni raiul jucăriilor preferate ale copilului dvs.
4. Camerele de joacă facilitează vizitele de joacă.
Când prietenii băiețelului sau fetiței dvs. vin în vizită, o cameră de joacă este un loc convenabil pentru a-i planta pe toată durata. Adulții pot rămâne în camera de zi sau în bucătărie și pot purta o conversație reală fără a fi întrerupți de țipete și „Uită-te la asta, mami!”
5. Camerele de joacă lasă dormitoare pentru…dormit.
Atunci când efectuați o anumită activitate într-o cameră des, se creează un model în creierul dvs. Dormitoarele ar trebui să fie pentru dormit, astfel încât mintea să cadă în mod natural în acel ritm, după ceva timp în cameră. Dacă copilul dvs. doarme și se joacă în aceeași cameră, acele moduri din creierul lor se vor amesteca împreună. Lăsați-i să se joace în camera de joacă și să doarmă în dormitor, astfel încât să facă ambele activități într-un mod adecvat.
6. Camerele de joacă sunt mai ușor de organizat.
Când păstrați toate jucăriile, jocurile și consumabilele de artă în aceeași cameră, le faceți mai ușor de conținut și de organizat. Păstrați toate jocurile de societate într-un teanc îngrijit pe un raft. Depozitați toate echipamentele de artă și meșteșuguri în cutii de plastic transparente, etichetate frumos cu ceea ce este în interior. Păstrați farfuriile și lingurile cu setul de bucătărie. În acest fel, copiii dvs. vor ști unde să meargă pentru jucăriile lor, mai degrabă decât să vâneze prin casă.
7. Jocul trebuie luat în serios (de către adulți).
În timpul jocului nelimitat nestructurat, copiii practică abilități de comunicare verbală și nonverbală prin negocierea rolurilor și exprimarea gândurilor și opiniilor. În plus, jocul îi ajută pe copii să se gândească cu voce tare la propriile experiențe, ceea ce îi ajută să câștige autocontrolul emoțiilor lor. Jocul este vital pentru o dezvoltare socială sănătoasă, iar o cameră de joacă dedicată este o modalitate excelentă de a le oferi copiilor dvs. aceste importante abilități de viață.
Camerele de joacă sunt potrivite pentru a încuraja copiii să revină la elementele de bază ale jocului, folosindu-și latura creativă pentru proiecte de artă și jocuri imaginare. Subliniind că mai puțin este mai mult, ele ajută părinții să se concentreze asupra jucăriilor care vor fi benefice copiilor. Ne place foarte mult ideea de a folosi mediile educaționale pentru a crea camere de joacă personalizate. În plus, acest lucru le oferă copiilor un motiv în plus de a-și folosi imaginația.