VIDEO Consilierul USR-Plus Cezar Baciu a câștigat prin votul său simpatia comunității. Colegii, însă, îl vor exclus din partid

0
320

Consilierul Cezar Alexandru Baciu riscă să își piardă mandatul pentru că a fost singurul care a votat pentru aprobarea bugetului. Acesta și-a asumat rolul pe care îl are în Consiliul Local, chiar dacă gestul său a fost blamat de colegii săi care , acum, îl vor afară din partid. S-a votat adoptarea bugetului municipiului Iași prin 14 voturi pentru, respectiv 11 consilieri locali PNL, 2 consilieri PMP și unul USR PLUS, respectiv Cezar Alexandru Baciu, care se pare că a avut opțiunea decisivă. Ceilalți consilieri PSD au părăsit sala de ședință. Acesta a acordat un interviu Ziarului de Iași prin care a motivat gestul său.

Da, au fost cazuri când ni s-a impus nevotarea bugetului de către conducerea partidului, dar colegii mei au uitat un lucru foarte important: vă reamintesc, jurământul pe care l-am făcut în fața cetățenilor. Noi lucrăm după un jurământ care nu este o vorbă în vânt. Este o chestiune de asumare, iar faptul că, în urma presiunilor, ei nu au vrut să-și asume, nu este problema mea. Eu îmi asum tot ce am făcut, încă o dată vă spun, am votat bugetul într-o formă rezonabilă, știu că nu este mulțumitor pentru niciunul dintre partide, nici pentru PNL, nici pentru USR, nici PSD, nici PMP. Dar, majoritatea amendamentelor tuturor partidelor din CL au primit finanțare în acest buget și sperăm că vor fi puse în practică.

Gestul său a fost apreciat de primarul municipiului Iași Mihai Chirica.

Votarea bugetului este o etapă firească di viața acestui oraș, în care adminsitrația locală, Primăria, propune un buget pe care Consiliul Local trebuie să îl analizeze și să îl voteze. Este o obligație legală a consilierilor locali. Vreau să mulțumesc celor care au votat pentru. Toți cei din Partidul Național Liberal, cei doi consilieri PMP, și un sprijin punctat maxim din partea unui consilier USR și căruia vreau să îi mulțumesc personal. Nu am avut ocazia să dialogăm foarte mult dar cred că este o persoan care a înelețes ce înseamnă jurământul față de oraș, a declarat primarul Mihai Chirica.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments