Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași îl prezintă pe „Eminescu @LIVE” într-o formulă inedită, după un concept al artistului Vladlen Babcinețchi. Iubitorii de artă contemporană sunt invitați marți, 15 iunie, începând cu ora 21.30 pentru a vedea o instalație artistică, un moment special, dedicat celor 132 de ani de existență în Lumină a Poetului Național.
Sculptura „Glossă” realizată de Vladlen Babcinețchi de pe esplanada Casei de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași va fi elementul principal al unei videoproiecții care va oferi publicului un mix de percepții vizual – auditive create de către artiștii Andrei Cozlac și Obie Platon. Sculptura va fi prevăzută cu senzori de mișcare ce vor declanșa recitalul poeziei “Glossă” , realizat de actorul Dumitru Florescu, element care va aduce poezia lui Mihai Eminescu și mai aproape de public. Acțiunea culturală reprezintă un omagiu adus de către tinerii artiști Marelui Poet.
Despre artiști
Lucrările artistului Vladlen Babcinețchi au fost expuse atât în țară, cât și în străinătate, iar o mare parte dintre ele le putem vedea chiar în Iași (Ateneul Național din Iași , Institutul Francez , Muzeul Unirii, Academia Română). Cele mai recente creații ale artistului Vladlen Babcinețchi au fost dezvelite în comuna Tomești: bustul lui Ferdinand I al României și cel al Reginei Maria. Tot aici se mai regăsesc portretul compozițional al lui Ștefan cel Mare şi Sfânt și ansamblul monumental ”Spirit și Memorie”.
Andrei Cozlac este lector la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, la Facultatea de Arte Vizuale și profesor colaborator la Facultatea de Arte în Limba Română din Târgu Mureș. Dincolo de activitatea academică, artistul este autorul a unor importante proiecte vizuale de video-mapping, proiecții live și de video design. Andrei Cozlac a semnat video designul unor piese de teatru regizate de Silviu Purcărete, Radu Afrim, Alexandru Dabija, Charles Muller și Theodor-Cristian Popescu. În anul 2017, artistul a primit premiul pentru video mapping în teatru, în cadrul Festivalului Național de Comedie, iar in 2020 a primit premiul special U.N.I.T.E.R tot pentru această secțiune.
Obie Platon este cunoscut în lumea street art și sub pseudonimul Allan Dalla. El este membru fondator al Asociației URBANART, organizație care își propune să dea viață zonelor urbane subdezvoltate prin artă. Obie este unul dintre cei mai cunoscuți artiști vizuali și stradali din România, Europa și China. Cele mai cunoscute sunt expoziţiile, instalațiile şi proiectele sale murale: Platonic Forms, Duality, Edition 1: Prints, Humanutopia, Mind Wars, Symbiosis, Anniversaire, Quasar, Golden Frame 030202, Episodul 3, 99 Bicycles, Cranium și Cosmonotrips, proiecte realizate în țară, cât și în Ungaria, Germania, insulele Azores și Shanghai.
Obie Platon a avut nenumărate colaborări muzicale cu renumitul artist Roger Waters în turneul său The Wall (Bucureşti, 2013), dar şi cu The Sugar Hill Gang, DJ Revolution, HaHaHa Production. De asemenea, artistul a colaborat cu instituţii culturale din Europa şi China, unde s-a implicat în dezvoltarea unor proiecte culturale şi sociale ce au vizat regenerarea prin artă a zonelor urbane defavorizate.
Dumitru Florescu este actor profesionist la Ateneul Național din Iași unde joacă, de cele mai multe ori, rolurile principale. Acesta a urmat Facultatea de Actorie din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași.
Abonează-te
Conectează-te la 7est aici
Nu esti autentificat pe 7est sau facebook, nu poti comenta !
0 Comments
cele mai vechi