Angajații de la Sistemele de Gospodărire a Apelor din Botoşani, Iași, Vaslui şi Galaţi din cadrul A.B.A Prut-Bârlad monitorizează în permanență nivelurile şi debitele râurilor

0
92

Specialiștii Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad prin Sistemele de Gospodărire a Apelor Botoșani, Iași, Vaslui și Galați aplică regulile de exploatare a lucrărilor de gospodărire a apelor, supraveghează continuu barajele, digurile şi instalaţiile de evacuare a apelor mari şi a altor lucrări hidrotehnice. Până în prezent nu s-au înregistrat creșteri importante ale cotelor de apărare, iar la lucrările cu rol de apărare împotriva inundaţiilor, nu s-au produs incidente sau avarii.

Și acumularea Stânca-Costești este exploatată în condiții de siguranță și se efectuează manevre de evacuare de debite controlate, pentru a nu crea efecte negative în aval. Exploatarea Complexă Stânca-Costești are capacități suficiente pentru atenuarea în siguranță a viiturii. Gradul de umplere al acumulării este în prezent de 0,89%. Reamintim că până astăzi la ora 14.00 I.N.H.G.A. a instituit COD PORTOCALIU pe râurile din bazinul hidrografic Prut – afluenţii aferenţi sectorului aval stația hidrometrică Drânceni (judeţele: Vaslui şi Galaţi), iar până la ora 24.00 COD GALBEN hidrologic pe râurile din bazinul hidrografic Bârlad (judeţele: Iaşi, Vaslui, şi Galaţi), Siret – afluenţii mici aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Suceava (judeţele: Botoşani, Iaşi şi Galaţi), Jijia – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Sitna (judeţele: Botoşani şi Iaşi), Prut – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Jijia (judeţele: Iaşi, Vaslui şi Galaţi).

La nivelul bazinului hidrografic Prut-Bârlad administrat de A.B.A. Prut-Bârlad precipitațiile maxime (litri/mp) înregistrate în ultimele 24 ore sunt: Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani – 0,7 l/mp la postul pluviometric Cal Alb; Sistemul de Gospodărire a Apelor Iași – 18,2 l/mp la stația meteo Iași.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentA trecut la cele veșnice pr. Gheorghe (Gelu) Miclăuș
Articolul următorPatru tineri au fost reținuți într-un dosar de înșelăciune prin metoda „accidentul”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments