Municipiul Iaşi doreşte să promoveze în rândul ieşenilor sportul cu cea mai rapidă dezvoltare la nivel mondial, la 4 ani de la apariţie: Teqball

0
71

În acest sens, Municipiul Iaşi propune organizarea, în perioada 17-18 Iulie 2021, la baza Sportivă Ciric, în colaborare cu Asociaţia Teqball România, a celei de-a patra etape a competiţiei naţionale Romanian Teqball Challenger Series Iaşi 2021. Teqball este un sport care se joacă pe o suprafaţă asemănătoare mesei de tenis de masă, cu fileu, dar curbată, cu o minge de fotbal obişnuită. Este un sport asemănător cu fotbal-tenis, doar că se joacă pe masă, la individual sau dublu, indoor sau outdoor. La nivel mondial, Teqball are ambasadori de marcă, cum ar fi brazilianul Ronaldinho, portughezul Luis Figo, francezul Karembeau, spaniolul  Puyol şi beneficiază de promovare din partea unor echipe de fotbal de prim-plan, precum FC Barcelona, Manchester United, Chelsea şi naţionala Braziliei.

La nivel naţional, acest sport este reprezentat de Asociaţia Teqball România, care a demarat deja procedurile pentru înfiinţarea unei federaţii naţionale de profil. Asociaţia Teqball România este organizatoarea unicei competiţii la nivel naţional, cu 4 etape desfăşurate în oraşe diferite, prima rundă având loc în 2020, la Târgu Secuiesc, a doua etapă fiind programata în mai 2021, la Târgu Mureş şi, după etapa de la Iaşi, ar urma etapa de la Cluj Napoca, campionii României urmând să participe la Campionatul Mondial.

Există şi competiţii internaţionale de taqball, turnee indoor, masters şi pe plajă, dar şi Cupe Mondiale, organizate în anii 2017, 2018 şi 2019.

Asociaţia Teqball România este partener exclusiv al Federaţiei Internaţionale de Teqball (FITEQ) pentru România. Teqball-ul, un sport dinamic, în care contactele fizice sunt inexistente, poate fi practicat atât de fete, cât şi de băieţi, de amatori, familii sau profesionişti, cu avantajul că se poate juca aproape oriunde, mesele de teqball putând fi amplasate în spaţiul public, parcuri, terenuri şi săli de sport, plajă etc.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments