Spitalul de Boli Infecțioase va avea un nou pavilion

0
114

Studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru „Construire pavilion 8 (prin desființare cabină poartă, seră, beci, gard din caramidă, garaj si grajd-magazie)”, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași vor fi dezbătuți în ședința ordinară a Consiliului Județean, de miercuri, 21 iulie.  Pavilionul 8 este o cladire compusă din două tronsoane, concepute pentru o separare clară a zonei HIV/SIDA de restul spațiilor aferente tratării bolilor infecțioase.

Numărul total de locuri este de 132 de paturi din care 20 de paturi pentru secția de Terapie Intensivă, 10 pentru spitalizarea de zi HIV/SIDA, 24 de paturi pentru staționarul compartimentului HIV/SIDA și 78 pentru staționarul general de boli infecțioase.
Tronsonul A va avea trei etaje care vor reprezenta zona de staționar și spații medicale necesare desfășurării procesului medical în cele mai bune condiții precum și spații de primire a vizitatorilor.
Viitoarea clădire va fi dotată cu ascensoare pentru transportul pacienților pe targă dar și pentru circulația curentă.

Valoarea totală este de 195.631.680,34 lei (fără TVA), iar durata estimată de execuție a obiectivului de investiții este de 24 luni.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments