Ambasadorul Romaniei in Statele Unite s-a intalnit cu scriitorul Norman Manea

0
116
Ambasadorul Romaniei in Statele Unite s-a intalnit cu scriitorul Norman Manea, Andrei Muraru a avut o intrevedere cu una dintre cele mai importante personalitati ale tarii – scriitorul Norman Manea.
„Am avut o discuție emoționantă și prietenoasă cu scriitorul Norman Manea, una dintre personalitățile cele mai marcante ale României în Statele Unite, care locuiește acum în New York și care a împlinit de curând 85 de ani. Întâlnirea marchează sprijinul meu simbolic, diplomatic și intelectual pentru întregul univers literar pe care el îl reprezintă.

Norman Manea a trăit visceral unele dintre cele mai sumbre episoade din istoria noastră, pe care le-a lăsat moștenire literaturii universale. De altfel, el a devenit, prin romanele sale, una dintre cele mai solide punți dintre cultura și comunitatea românească din SUA, pe de o parte, și publicul literar american, pe de alta.

Norman Manea a rămas o voce activă și implicată în viața intelectuală românească și mă bucur că am descoperit un om care are nu doar un talent remarcabil, ci și o bunătate și generozitate pe care doar spiritele înalte le au.

PS. I-am vorbit profesorului Norman Manea despre România Educată, proiectul generațiilor viitoare, fundamentul pe care putem construi România următoarelor decenii. Îi provoc pe Luca Niculescu de la Ambasada României în Franța / Ambassade de Roumanie en France, pe Emil Hurezeanu de la Ambasada Romaniei in Austria / Botschaft von Rumänien in Österreich și pe Radu Ioanid de la Ambasada României în Israel/Embassy of Romania to Israel să convingă la rândul lor o personalitate de origine română care trăiește în Diasporă să susțină România Educată”, a transmis ambasadorul Andrei Muraru.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments