Spitalul de Boli Infecțioase”Sf.Parascheva” din Iași este singurul din regiunea Moldovei, care în cadrul laboratorului de biologie moleculară deține kituri de identificare a tulpinei Delta

0
325

Numărul cazurilor de infectări cu tulpina Delta a crescut în ultimele săptămâni motiv pentru care testarea pacienților este foarte importantă. Spitalul de Boli Infecțioase din Iași este singurul din regiunea Moldovei care este dotat cu kitul necesar pentru identificarea tulpinii Delta.

„Identificam si ridicam suspiciunea inalta de tulpina Delta, nu prin EXCLUDERE cu celelalte tulpini (pentru care avem deasemenea kituri special destinate) ci prin analiza directa. Ulterior, trimitem probele si la Institutul Matei Bals( Spitalul de Boli Infectioase fiind centru regional de screening si filiala STIINTIFICA a Institului National de Boli Infectioase „Matei Bals”).
Tuturor pacientilor ingrijiti in terapie intensiva li s-a ridicat suspiciunea inalta de infectare cu tulpina Delta, s-a identificat aceasta varianta pe kitul special detinut de laboratorul nostru, probele fiind trimise apoi si catre Bucuresti. Din cele 8 probe trimise, 3 au venit pozitive si de la „Matei Bals”, urmand sa ne vina rezultatul probelor recoltate si de la ceilalti pacienti). Pe langa pacientii ingrijiti in terapie intensiva, am identificat si avem in analiza laboratorului, mai multe probe de la pacienti, potential infectati cu versiunea Delta ingrijiti pe sector si cu potential de agravare”, a transmis șef lucrări Florin Roșu, managerul unității.

Medicii recomandă încontinuare vaccinarea pentru ca sistemul medical să nu fie copleșit de pacienți care necesită îngrijire medicală de specialitate.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentLeo Messi nu va mai juca la Barcelona!
Articolul următorRevin tramvaiele pe traseele din Tătărași odată cu finalizarea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii acestora
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments