Comuna Miroslava va beneficia de investiții importante în iluminatul public

0
62
iluminat public

Comuna Miroslava a semnat contractul de finanțatre prin AFM (Asociația Fondului de Mediu) pentru proiectul de investiție – „Modernizarea sistemului de iluminat public în comuna Miroslava, județul Iași, prin înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu corpuri de iluminat LED și achiziționarea și instalarea sistemelor de dimare/telegestiune care permit reglarea fluxului luminos la nivelul întregului obiectiv de investiție”

„Valoarea totală a proiectului este de 1.163.255 lei, UAT Comuna Miroslava reușind să atragă suma maximă oferită pentru acestă linie de finanțare, între obiectivele urmărite fiind: creșterea sentimentului și a gradului de siguranță ale populației, ridicarea gradului de confort și a calității vieții, garantarea permanenței în funcționarea iluminatului public, dezvoltarea durabilă a sistemului de iluminat public, crearea unui mediu luminous conform normativelor și standardelor în vigoare și optimizarea consumului energetic. În urma implementării proiectului se estimează reducerea cu 70% a cheltuielilor cu energia pentru iluminatul public.”, au transmis autoritățile.
În cadrul proiectului de modernizare sunt incluse mai multe locații din comună: Brătuleni – străzile: Principală, Bisericii, Pârâului, Bahlui, Recea, Malduri; Proselnici – strada Prof. Dumitru Pricop; Cornești – strada Ciprian Porumbescu; Valea Adâncă – străzile: Valea Adâncă, Tudor Neculai, Mircea Eliade; Miroslava – străzile: Fundacul cu tei, Valea Miroslavei, Veronica Micle, Lacului, Constantin Langa, Fundac Horaita; Valea Ursului – străzile: Codrilor, Aluniș, Primăverii, Sofia, Mărului; Horpaz– străzile: Macului, Independenței;

Proiectul se va întinde pe o durată de 12 luni și va curprinde înlocuirea a 354 de aparate de iluminat existente cu aparate de iluminat cu tehnologie LED; montarea a doua aparate de tip pietonal. De asemenea, proiectul prevede implementarea unui sistem de telegestiune în aparatele de tip AIL-31 și a unui sistem de telegestiune în 31 de puncte de aprindere. Acesta are rolul de a monitoriza, comanda și controla de la distanță aparatele de iluminat, într-un mod facil, pentru a permite efectuarea de intervenții prompte în caz de defect, dar și reducerea costurilor aferente consumului de energie electrică și a mentenanței sistemului de iluminat public. Estimarea este că până la finalul anului să demareze și execuția propriu-zisă.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentRezervă modernă, dotată la cele mai înalte standarde, pentru viitoarele mămici
Articolul următorNoul terminal al Aeroportului Iași va costa 80 de milioane de euro
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments