Au început Serile Filmului Românesc!

0
35

Ediția cu numărul 12 a festivalului Serile Filmului Românesc îi este dedicată actorului și regizorului Ion Caramitru. În perioada 11 – 15 august 2021, artistul va fi prezent la Iași, alături de colegi de scenă, prieteni, actori, regizori sau scenariști, pentru întâlniri cinematografice și discuții cu spectatorii.

Retrospectiva Ion Caramitru va cuprinde, printre altele, următoarele filme: Porțile albastre ale orașului – regia Mircea Mureșan (1975), Ștefan Luchian – regia Nicolae Mărgineanu (1981) – Proiecție aniversară în prezența echipei – 40 de ani de la lansare, Întunecare – regia Alexandru Tatoș (1985), Amen – regia Costa-Gavras (2002)

„În cei peste 100 de ani de istorie proprie, filmul românesc a făcut parte integrantă din viața românilor și indiferent de vremurile pe care le-am traversat – mai bune ori mai puțin bune –  marii regizori, marii actori, marii operatori și marii scenariști români (unii dintre ei chiar de prin părțile Iașului!) au reușit să creeze capodopere, pe care le revedem mereu și mereu cu aceeași plăcere. Nici nu e de mirare. Un film reușit ne obligă să medităm, să ne uităm cu mai multă atenție la semenii noștri și – de ce nu?- să devenim mai responsabili, mai încrezători în capacitatea oamenilor de a deveni mai buni!

Dragi ieşeni, vă invit să vizionaţi filmele din progamul acestei ediţii ale SFR! Nu veţi fi dezamăgiţi şi, cu siguranţă, vă veţi delecta cu cele mai bune pelicule de ieri şi de azi!” a declarat primarul Mihai Chirica, în cadrul conferinţei de deschidere a SFR.

🎦Programul SFR 2021 îl regăsiţi aici:
https://festivalsfr.ro/program-sfr-12/

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments