Focare de pesta porcină africană la porc domestic în județul Iași. Autoritățile au luat primele măsuri

0
54

În momentrul de față, la nivelul județului Iași, Centrul Local pentru Combaterea Bolilor, condus de prefect, coordonează aplicarea planurilor de măsuri referitoare la combaterea pestei porcine africane la porc mistreț pe un număr de 19 fonduri de vânătoare.
„Cu referire la focarele active de pestă porcină africană la porc domestic, acestea sunt în numar de 8 și se aplică în prezent planuri de măsuri în următoarele localități Podu Iloaiei, Țigănași, Zagavia, Maxut, Todirel, Scobinți și Vânători. Reprezentanții DSVSA urmăresc pe teren aplicarea programelor de măsuri specifice în localitățile vizate și pe fondurile cinegetice din zonele afectate”, au transmis autoritățile.
De asemenea, se fac controale cu reprezentanții poliției, pe arterele de circulație din județul Iași, în vederea depistării comerțului ilegal cu suine. În ultimii doi ani, la nivelul judetului, au fost declarate închise, în urma aplicării planurilor de măsuri stabilite de Centrul Local pentru Combaterea Bolilor, un număr de 38 de focare de pestă porcină africană, în 26 de localități.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments