Maia Sandu:”Vom construi o Moldova prospera și liberă”

0
34

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a promis vineri construirea unui stat prosper şi liber, într-un mesaj transmis cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la proclamarea independenţei ţării, relatează Deschide.md.

La 27 august 1991 oamenii şi-au anunţat în faţa întregii lumi intenţia de a construi propria ţară. Declaraţia de independenţă proclamă solemn că Republica Moldova este un stat suveran, independent şi democratic, liber să-şi hotărască prezentul şi viitorul fără niciun amestec din afară, în conformitate cu idealurile şi năzuinţele sfinte ale poporului, în spaţiul istoric şi etnic al devenirii sale naţionale”, a transmis Maia Sandu.

În mesajul său, preşedinta Republicii Moldova a făcut referire şi la dificultăţile cu care s-a confruntat ţara în cei 30 de ani de independenţă. „În anii ce-au urmat am văzut cât de grea poate fi povara libertăţii. Am plătit preţul plin, fără reducere pentru ea. Am plătit cu greşelile noastre, cu sărăcie şi cu şanse ratate. Mulţi concetăţeni au luat drumul străinătăţii în căutarea unei vieţi mai bune. În acest timp am învăţat că noi trebuie să facem ordine în casa noastră, oamenii au aflat valoarea votului lor. N-a fost nici simplu, nici uşor. Dar astăzi ştim că soarta noastră, bunăstarea şi viitorul nostru sunt în mâinile noastre. Lăsăm trecutul în urmă, ridicăm capul şi mergem înainte cu încredere”, a continuat ea.

„Legământul nostru de azi e că vom construi o Moldovă prosperă şi liberă, o casă primitoare pentru cetăţenii şi oaspeţii ei. O vom construi împreună – femei şi bărbaţi, tineri şi bătrâni (…) E datoria noastră faţă de înaintaşii luptei pentru independenţă şi e făgăduinţa pe care o facem copiilor de astăzi. Lumea de astăzi se schimbă rapid, viitorul nu este promis, dar nici cert. Dar eu ştiu, în inima mea, că vom izbuti”, şi-a încheiat mesajul Maia Sandu.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments