Două creșe noi vor fi construite în Nicolina si Tudor Vladimirescu

0
317

În cursul săptămânii trecute ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), Cseke Attila, a anunțat aprobarea construirii primelor 138 de creșe noi, moderne, la nivel național.
„În cursul lunii februarie a acestui an, în contextul discuțiilor purtate de către președintele României, domnul Klaus Iohannis, cu liderii coaliţiei de guvernare cu privire la proiectele care ar putea fi incluse prioritar în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), unde un subiect discutat a fost cel legat de modernizarea învăţământului românesc, am trimis o scrisoare Guvernului României prin care am prezentat argumentele Municipiului Iași în susținerea unor proiecte care s-ar încadra în strategia de dezvoltare a calității actului educațional. Concret, am prezentat proiectele municipalității care privesc construcția a patru creșe noi. La inițiativa mea, pe 30 iunie 2020 Consiliul Local a adoptat o hotărâre privind aprobarea studiilor de fezabilitate, proiectelor tehnice, indicatorilor tehnico – economici și devizelor generale aferente pentru construirea a patru creșe. Dintre acestea, MDLPA va alege două amplasamente și va decide dacă va construi unitățile după proiectele noastre sau după un proiect tip la nivel național. Rămâne ca în termen de 60 de zile să trimitem la MDLPA documentația necesară pentru a putea fi demarată procedura de construcție a creșelor. Mulțumesc Guvernului României și, în particular, domnului ministru Cseke Attila pentru că respectă statutul Iașului de centru educațional, precum și nevoia de locuri în creșe pe care o au în mod natural municipiile mari și în plină dezvoltare, așa cum este și orașul nostru!”, a declarat primarul Mihai Chirica.
Potrivit documentațiilor întocmite de municipalitate, cele patru creșe ar avea, în total, 22 de săli de grupă, adică o capacitate de 550 de copii, în condiții normale. Acestea au următoarele amplasamente: aleea Nicolina nr. 167 – Școala „Ion Neculce”, prin Școala „Gheorghe Ghibănescu” (demolare parțială și construire creșă); bulevardul Tudor Vladimirescu, nr. 39 – 45 (construire creșă); șoseaua Iași – Voinești, nr. 26 (construire creșă și demolare construcție existentă); strada Canta, nr. 52 (extindere unitate de învățământ și construire creșă).

5 1 vote
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments