Absolvenții UMF Iasi vor depune jurământul lui Hipocrate

0
73

După încă un an marcat de pandemie, cei 1582 de absolvenți ai Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași – Promoția 2021 vor rosti Jurământul lui Hipocrate, în cadrul unei ceremonii speciale. Evenimentul se va desfășura pe parcursul întregii zile de 21 septembrie, pe Esplanada UMF Iași.

„Ceremonia de absolvire este un moment emoționant nu doar pentru absolvenți, ci și pentru noi. Este sfârșitul unei etape de formare în care am învățat unii de la alții și sper ca fiecare dintre cei 1582 de absolvenți să fructifice cu succes cunoștințele teoretice și practice dobândite în timpul facultății. Felicitări și mult succes în viitor, Promoția 2021!”, a transmis prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Programul Ceremoniei

Evenimentul are două părți: cursurile festive ale facultăților, în intervalul 9.00 -17.00, iar de la ora 18.00 este programată Ceremonia de Absolvire în cadrul căreia rectorul Universității, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu va adresa salutul său promoției 2021, urmat de cele ale decanilor Facultății de Medicină, Medicină Dentară, Farmacie și Bioinginerie Medicală.

Un moment mult așteptat este premierea șefilor de promoție a celor patru facultăți din cadrul UMF Iași. Urmează speech-urile motivaționale susținute de invitații speciali. Finalul este rezervat, ca de fiecare dată, unui moment solemn așteptat, încă din anul I, de toți studenții UMF Iași: rostirea Jurământul lui Hipocrate. Întreaga ceremonie se va transmite live.

Gânduri despre cei mai frumoși ani

Privind în urmă, prin ceața nostalgiei, la sutele de cursuri, seminarii și laboratoare, la sesiunile cu miros de cafea și la nopțile nedormite, absolvenții de azi, ca și cei de ieri, își iau rămas bun de la cei mai frumoși ani. Printre ei, șefii de promoție, care au vrut să împărtășească câteva gânduri despre experiența trăită ca studenți la UMF Iași. Iar ca bonus, povestea extraordinară a lui Cătălin, absolvent al Facultății de Medicină, pasionat de cercetare și cardiologie, care a realizat încă din anul I cât de prețioasă este experiența voluntariatului.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments