23 de copii internați pe 20 de paturi în zona roșie Covid 19 la Spitalul „Sf. Maria” din Iași

0
27

Soluția găsită de medicii ieșeni este externarea și tratarea la domiciliu a cazurilor mai ușoare. Extinderea secției ar aduce restrângerea activității pediatrice. Managerul Spitalului de Copii, Alina Belu, spune că bolnavii cronici nu vor mai fi internați. Situația la ATI COVID-19 este sub control. Părinții, însă, spune managerul Spitalului de Copii din Iasi, sunt speriați și chiar în cazurile ușoară refuză tratamentul la domiciliu. Coordonatorul secției ATI Covid-19, Lavinia Ionescu, spune că trei decese s-au înregistrat la Spitalul de Copii din Iasi, toți cu comorbidități.
Totodată, crește vârsta copiilor depistați pozitiv de la preșcolari la școlari. Media de vârstă este în jur de opt ani. La ATI COVID-19 au fost internați de la începutul lunii august 40 de copii.

,,Situația la ATI, în zona roșie, a copiilor, este destul de gravă. În ultima săptămână am mai înregistrat un deces, a decedat al doilea pe care l-am primit de la Suceava. De la începutul valului patru am înregistrat trei decese. Toți copiii aveau o patologie asociată importantă. Ceea ce este îngrijorător este că în ultima săptămână am internat doi copii, COVID pozitivi, dar care asociază două patologii grave. În acest moment avem patru pacienți internați în secția ATI, unul este intubat”, a precizat coordonatorul secției ATI Covid-19, Lavinia Ionescu.

De asemenea, medicul spune că a observat de la începutul pandemiei că vârsta a început să crească și că se îndreaptă spre vârstele școlare. La începutul lunii septembrie, vârsta era mai mult spre cea preșcolară, în schimb, acum, pacienții internați se îndreaptă mai mult spre vârsta școlară.

,,În acest moment, pe secția ATI COVID-19 pozitiv avem patru pacienți internați. Avem nouă paturi libere, sperăm să nu se ocupe. Ne dorim din tot sufletul acest lucru. Pe zona roșie, Pediatrie, noi avem alocate 20 de paturi, iar în acest moment avem 23 de pacienți. Astăzi, medicii încearcă să externeze opt pacienți care au o stare stabilă și pot fi externați cu îngrijire la domiciliu. Asta își dorește echipa medicală, să înregistrăm cât mai puține decese. Dacă situația o va impune, vom aloca paturi suplimentare și vom încerca să asigurăm activitatea medicală pentru acești pacienți. Asta înseamnă să restrângem din Pediatrie, pacienții cronici vor fi internați, vor fi tratați ambulatoriu cu monitorizare”, a transmis managerul Spitalului de Copii „Sfânta Maria” din Iași, Alina Belu.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments