Situația din spitalele ieșene este gravă. Medicii recomandă purtarea măștii și vaccinarea

0
50
Doctors and nurses taking care of patients in ICU. Team of frontline coworkers are treating man and woman. They are at hospital during COVID-19.

Situația în acest moment este dincolo de foarte gravă, arată Vasile Cepoi, directorul DSP Iași: „Cazurile au depășit toate estimările făcute de noi”. Azi s-au înregistrat la Iași 856 de cazuri noi de COVID-19.

Nu mai sunt locuri în spitale, astfel că, arată medicul, „două cazuri au rămas în ambulanță la Infecțioase și mai multe la UPU”.

Dar este și o criză de oxigen la nivelul infrastructurii medicale. Ambulanțele au rămas astăzi 3 ore fără oxigen. „Toate sursele de oxigen sunt exploatate la maximum și depășite, stațiile de oxigen sunt suprasolicitate”, declară Cepoi.

„Sperăm ca mâine spitalul militar să mai deschidă 15 paturi. Cel de Recuperare pregătește azi încă șapte paturi, așteptăm rezultatul analizei de la CFR. Majoritatea paturilor vor fi fără oxigen. Ne străduim ca la sfârșitul săptămânii să deschidem spitalul de la Lețcani, spitalul de Boli Infecțioase pregătește materialele sanitare necesare și sperăm să deschidem măcar șase paturi de ATI”, arată șeful DSP.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentAngajaţii spitalului Socola au filmat un şobolan care se plimba prin salonul unui pacient
Articolul următorMiroslava va fi un pol important de investiții odată cu crearea parcului industrial
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments