Autoritățile locale și adminitrative caută soluții pentru îmbunătățirea transportului public la nivelul județului Iași

0
42

Membrii Asociației Metropolitane de Transport Public Iași, împreună cu vicepreședintele CJ Marius Sorin DANGA, viceprimarul municipiului Iași Daniel JURAVLE și primarii comunelor din zona metropolitană: Tomești, Holboca, Ciurea, Schitu Duca, Popricani, Lețcani, Aroneanu, Bârnova, Valea Lupului și Țuțora au participat la o ședință de lucru. Odată cu admiterea cererii de acordare a personalităţii juridice de către Tribunalul Iași, „Asociaţia Metropolitană de Transport Public Iaşi ” a fost validată și, astfel, am demarat procesul de reglementare a transportului public de călători în municipiul Iași și Zona Metropolitană Iași.
„Am luat astăzi primele măsuri organizatorice (organigramă, politică de personal etc). În același timp, s-a aprobat încheierea protocolului de asociere în vederea realizării obiectivului de investiții „Tren Metropolitan Iași”, ca urmare a faptului că a fost aprobat și proiectul de hotărâre în ultima ședință ordinară a Consiliului Județean, dar și a Municipiului Iași. Am purtat mai multe discuții despre regulamentul serviciului public de transport persoane prin curse regulate în județul Iași și principiile de elaborare a strategiei de dezvoltare serviciului.
Împreună colaborăm pentru a identifica un plan de transport metropolitan coerent, care să asigure un sistem de mobilitate inteligentă pentru zona periurbană, care s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani. Noi trebuie să ținem pasul cu acest ritm de dezvoltare și să oferim soluții de transport inteligent, ecologic, care să poată asigura condițiile optime pentru ieșeni”, au transmis autoritățile.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments