Comuna Probota intra in carantina

0
75

Consiliul Județean pentru Situații de Urgență Iași s-a reunit sâmbătă în ședință extraordinară pentru a decide măsurile ce vor fi luate în ce privește creșterea ratei de infectare cu COVID-19 în comuna Probota.

Solicitarea pentru carantina la Probota este trimisă deja către București. Se așteaptă ca în această după-amiază să fie emis Ordinul semnat de Raed Arafat.

Cum în Probota incidența a depășit 15 cazuri la mia de locuitori, iar riscul răspândirii infecției în comunitate nu poate fi controlat prin alte metode, CJSU Iași a decis instaurarea măsurii de carantină zonală, începând de pe 17 octombrie pentru o perioadă de două săptămâni.

În această perioadă, este strict interzisă intrarea sau ieșirea din comună pe alte căi decât cele oficiale. Circulația persoanelor este limitată la maximum, ieșirea persoanelor din locuință fiind permisă numai cu declarație pe propria răspundere sau legitimație de serviciu.

Liturghiile se pot ține doar în exterior, la starea civilă pot participa maximum opt persoane. Se interzice circulația în grupuri mai mari de șase persoane.

De asemenea, se interzic evenimentele private, iar barurile, cafenelele și restaurantele se închid, ca și hotelurile și pensiunile.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments