Campania „Are nevoie de tine. Vorbește cu ea!” încheie a treia ediție. Peste o mie de femei din patru orașe mari din țară au învățat cum se face corect autopalparea sânilor

0
48

În luna luptei împotriva cancerului de sân, Societatea Română de Chirurgie și Ginecologie Oncologică (SRCGO), Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC) și Asociația Imunis, cu sprijinul Roche România, au organizat a treia ediție a campaniei „Are nevoie de tine. Vorbește cu ea!”. Proiectul a ajuns în patru orașe mari din țară. Astfel, sute de femei din București, Cluj, Timișoara și Iași au învățat cum se face corect autopalparea sânilor, cu ajutorul unor mulaje anatomice. De asemenea, 150 de femei au beneficiat de ecografii mamare gratuite.

„Ecografia și mamografia sunt investigații imagistice extrem de importante pentru a evalua sănătatea sânilor. Cu ajutorul acestora, medicii cu experiență în senologie pot vizualiza anumite modificări de la nivelul glandei mamare și pot recomanda investigații suplimentare pentru a stabili un diagnostic de certitudine”, spune doamna doctor dr. Isabela Botea, medic specialist în imagistică și radiologie medicală.

„Este o campanie binevenită. În urmă cu 10 ani am avut o formațiune, am mers la medic. Era doar un puseu de grăsime. M-am liniștit și m-am bucurat că nu e ceva mai grav. Aș vrea să le rog pe toate femeile să își facă ecografie și mamografie, să își verifice sânii acasă și, dacă simt ceva la palpare, să meargă la doctor.”, spune una dintre femeile care au ajuns la standul campaniei.

„Contează mult ca noi toți să rămânem împreună și să facem astfel de demersuri. Mă bucur că <<Are nevoie de tine. Vorbește cu ea!>> a ajuns o campanie la nivel național și că femeile au învățat astfel cât de important este să prevenim și da, prevenția începe cu adevărat acasă printr-o autopalpare corectă a sânilor și printr-o cunoaștere mai bună a corpului și a semnelor pe care el le dă. ”, spune Cosmina Grigore, președinta Asociației Imunis.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments