Un plan mai vechi al primăriei ieșene viza amenajarea vestigiilor arheologice din ansamblul Ştefan cel Mare (zona Cubului). Acesta, apărut în anul 2000, nu a dus atunci nicăieri. Acum însă primăria caută un proiectant care să facă un nou proiect tehnic prin care vestigiile să fie consolidate și redate circuitului turistic. Ruinele au o structură constructivă din zidării de piatră şi cărămidă şi se află sub nivelul platformei pietonale, având suprafaţa totală de peste 1.700 mp.
Lucrările ar urma să pună în valoare ruinele unei biserici din care s-a păstrat numai absida altarului (datată în secolul al XV-lea), ruinele unei construcţii cu ziduri, fundaţii şi pivniţe (datată în secolul al XVII-lea) şi ruinele unor alte construcţii care au avut funcţiuni comerciale şi de locuit (datate între secolele al XVIII-lea şi al XIX-lea). Municipalitatea caută o firmă care să realizeze un nou proiect, iar printre facilităţile care ar urma să se dezvolte se numără o cafenea pentru artişti, magazine de antichităţi, spaţii expoziţionale şi săli cu diverse funcţiuni, toate în subteran.
Principalele lucrări vizează finalizarea consolidării zidurilor de piatră şi reluarea lucrărilor pentru recuperarea şi integrarea în circuitul vizitatorilor a ruinelor absidei bisericii. Valoarea contractului se ridică la aproape 130.000 lei.