Florin Piersic – 5 lucruri neștiute. Drama care i-a marcat viața marelui actor

0
132

Florin Piersic este unul dintre cei mai iubiți și apreciați actori din România. Mereu cu zâmbetul pe buze, mereu cu glumele la el, Florin Piersic a făcut deliciul publicului întotdeauna. Deși ai spune că îi știi viața în detaliu, ei bine, în acest articol vei afla câteva lucruri neștiute de toată lumea de Florin Piersic. Ce mare dramă i-a marcat viața.

Născut din părinți bucovineni, cu mama originară din Valea Seacă, și tatăl, medic veterinar, originar din Corlata, Florin Piersic și-a petrecut copilăria în Corlata, Pojorâta și Cajvana, apoi în Cernăuți și, mai apoi, la Cluj-Napoca. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, promoția 1957.

Debutul în film a fost în același ani, înterpretând rolul lui Tănase în „Ciulinii Bărăganului”. După doi ani, debuta și pe scena Teatrului Național din București, înterpretând rolul principal în piesa „Discipolul diavolului”. Au urmat apoi zeci de roluri care au evidențiat talentul și naturalețea sa.

1. Însă, există însă și lucruri neștiute despre Florin Piersic. Unul dintre acestea se leagă de numele de familie al marelui actor, care în timp a suferit o oarecare transformare. Ei bine, generațiile de dinaintea lui se numeau Piersică, însă se pare că litera „ă” s-a pierdut, numele său transformându-se din fruct în pom.

„Se întâmpla în urmă cu câteva generații. Cel care scria acolo probabil băuse o balercă înainte. Rudele mele se numeau Piersică, dar ăla a scris Piersic. Și așa am ajuns pom. Toți ceilalți au fost fruct, eu sunt pom” a povestit maestrul, în cadrul unui interviu pentru Antena3.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentEl va fi primul premierul României! Cum arăta noul Guvern. PNL a pierdut enorm (SURSE)
Articolul următorUn barbat de 50 de ani a fost lovit de o masina in localitatea Gorban. Soferul a fugit de la locul faptei
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments