Autoritățile despre valul 5: „Recomandarea noastră este respectarea regulilor în continuare, deoarece acest virus este foarte contagios”

0
55

Vasile Cepoi, directorul DSP Iași, recomandă respectarea strictă a regulilor de prevenție a transmiterii infecției cu SARS-CoV-2, în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru a evita un nou val grav.

„Ne aflăm într-o etapă de scădere a incidenței infecției cu SARS-CoV-2. În județul Iași, incidența a încetinit și ne aflăm într-o fază de platou. Suntem sub nivelul de risc, sub 3 la mia de locuitori, dar asta nu înseamnă că respectarea regulilor de protecție nu trebuie să existe în continuare. Avem de altfel și exemplul de astă-vară, când s-a renunțat la respectarea regulilor, distanțarea fizică, purtarea măștii, la evitarea aglomerațiilor.

Toate aceste lucruri au condus la valul 4 al acestei pandemii și probabil dacă nu vom respecta aceste reguli, vom avea parte și de un val 5 după sărbători. Recomandarea noastră este respectarea regulilor în continuare, deoarece acest virus este foarte contagios și dacă nu le vom respecta, vom avea parte de un nou vârf care ne va supune la presiuni. Prezentarea certificatului verde este obligatorie, iar masca nu este obligatorie pe stradă, decât în locurile foarte aglomerate”, a declarat dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iași.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments