Organizația Mondială a Sănătății monitorizează o nouă variantă Covid cu numeroase mutații

0
76

OMS a programat o reuniune specială vineri pentru a discuta ce ar putea însemna aceasta pentru vaccinuri și tratamente, au anunțat joi reprezentanții organizației, citați de CNBC.

Varianta, denumită B.1.1.1.529, a fost detectată în Africa de Sud în număr mic, potrivit OMS.

„Nu știm încă foarte multe. Ceea ce știm este că această variantă are un număr mare de mutații. Iar îngrijorarea este că, atunci când ai atât de multe mutații, acestea pot avea un impact asupra modului în care se comportă virusul”, a declarat Dr. Maria Van Kerkhove, responsabilul tehnic al OMS pentru Covid-19, în cadrul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri care a fost transmisă în direct pe canalele de socializare ale organizației.

Monitorizarea noii variante are loc în contextul în care cazurile de Covid se înmulțesc în întreaga lume în apropierea sezonului de sărbători, OMS raportând puncte fierbinți în toate regiunile și în special în Europa, scrie mediafax.ro.

Oamenii de știință sud-africani au detectat peste 30 de mutații ale proteinei spike, partea virusului care se leagă de celulele din organism, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă găzduite de Departamentul de Sănătate din Africa de Sud, omul de știință sud-african Tulio de Oliveira.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentNoi reglementãri privind organizarea activitãții de administrare a marilor contribuabili
Articolul următorPACIENȚII DE LA SPITALUL DE LA LEȚCANI NU VOR MAI FI MUTAȚI
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments