Muzeul de la sat poate fi vizitat on-line

0
140

Muzeul de Sit Arheologic de la Cucuteni și Palatul „Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa (județul Iași) pot fi vizitate virtual, începând cu 1 decembrie 2021, pe website-ul muzeedelasat.ro.
Platforma online cuprinde tururi virtuale 3D interactive, fotografii și informații documentate pentru 28 de muzee din zona rurală a Moldovei, urmând ca, în viitor, să fie adăugate și alte obiective culturale din mediul rural.
Proiectul este realizat de Real Tour Ro, co-finanțat de AFCN și susținut de Radio Europa FM și De la sat, un proiect editorial independent dedicat satului românesc. Echipa este formată din: Cosmin Murarașu – manager de proiect și tehnician scanare 3D, Ionuț Teoderașcu – editor vizual și fotograf documentarist, Nicoleta Felea – copywriter și Silvia-Alexandra Nistor, traducător autorizat.
Inițiatorii proiectului își propun să atragă atenția utilizatorului virtual către muzee în care să-și dorească să devină vizitator fizic, dar și să ofere acces virtual celor care nu se pot deplasa fizic pentru a explora aceste spații.

Precizăm că Muzeul de Sit Arheologic de la Cucuteni (județul Iași) este închis pe parcursul iernii (în fiecare an, de la 1 decembrie, până la 28/ 29 februarie), urmând să fie deschis publicului începând cu luna martie.
Palatul „Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa (jud. Iași) poate fi vizitat și fizic, de miercuri până duminică, orele 10.00 – 17.00 (ora 16.30, ultimul bilet).

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments