UAIC va prelua sediul unei primării

0
339

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași urmează să preia sediul Primăriei și Consiliului Local Dorna Candrenilor, din județul Suceava. Preluarea a început în anul 2018, iar Consiliul Local comunal a aprobat propunerea în iulie 2019. În prezent, Secretariatul General al Guvernului a întocmit proiectul de hotărâre, iar actul normativ urmează să fie aprobat într-o ședință următoare a executivului.

Imobilul are un teren aferent cu o suprafață de aproape 2.000 mp.

„Universitatea își propune preluarea imobilului în vederea extinderii bazei materiale prin crearea unui centru de formare pentru studenții Facultății de Geografie și Geologie din cadrul Universității și pentru realizarea activităților practice cuprinse în planurile de învățământ”, se arată într-o notă de fundamentare consultată de APIX.ro.

Universitatea intenționează să înființeze un Centrul Regional de Formare Profesională în Turism (CREATUR), în zona Dorna Candrenilor, având ca motivație tocmai aceste aspecte legate de necesitatea profesionalizării forței de muncă într-un domeniu care oferă numeroase perspective populației locale, dar și întregului bazin al Dornelor.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments