Murăturile sar în ajutorul corpului și ajută digestia. Murăturile sunt unele dintre cele mai sănătoase garnituri pentru fripturi și carne în general datorită aportului de probiotice, vitamina C, fibre solubile și insolubile. Consumate mai ales în perioada sezonului rece, murăturile naturale au multe beneficii, dar și câteva contraindicații. Totuși, un lucru este sigur, în combinație cu carnea, ele ajută digestia. De aceea sunt recomandate mai ales la mâncărurile grele ce ne așteaptă de sărbători.
Murăturile naturale, recomandate celor care nu au probleme de sănătate
Astfel, murăturile obținute prin fermentare sunt sănătoase, cel puțin pentru persoanele care nu au probleme de sănătate. Acestea se pot consuma alături de tocănițe, ciorbe, fripturi și numeroase alte feluri gătite. Mai mult, se pot pune și în sandvișuri. Totuși, persoanele care au probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiunea, trebuie să nu consume murături.
Savuroasă şi apetisantă, carnea a fost în trecut considerată un privilegiu al persoanelor înstărite şi era consumată doar la ocazii speciale ori la mese festive. Astăzi, carnea de pui, porc sau vită este nelipsită din meniul zilnic și se găsește oriunde.