Șoc în sondajul lui Palada: PSD în picaj, AUR trecut de 20%, PNL prăbușit la 15%, USR are 12%. Partidul lui Orban intră direct pe locul 6

0
275

În aceeași zi cu dubiosul sondaj al lui Marius Pieleanu (Avangarde), pe piață a apărut un altul care, deși făcut tot de un apropiat al PSD: Mirel Palada (Sociopol). Conform datelor prezentate de acesta, formațiunea extremistă AUR se află, în acest moment, pe locul 2 în preferințele electorale ale românilor, în timp ce PSD și PNL au intrat în picaj. Este primul sondaj în care devine vizibil și partidul lui Ludovic Orban, Forța Dreptei.

În sondajul făcut de Sociopol în luna decembrie, pe primul loc rămâne PSD, dar într-o scădere vertiginoasă față de lunile trecute. Este o erodare-record, de circa 6-7 procente, în doar o lună, de când a intrat la guvernare.

Pe locul 2 a urcat AUR, care este într-o ascensiune furtunoasă și are, în acest moment, aproape cât PNL și USR la un loc!

Liberalii sunt și ei în plin plonjon, foarte departe de scorul pe care-l aveau anul trecut pe vremea asta și chiar acum câteva luni, înainte ca președintele Klaus Iohannis să declanșeze criza guvernamentală.

USR pare stabil, la același scor din ultimele luni. În aceeași situație e UDMR.

Pe radarul sociologic apare pentru prima oară nou-înființatul partid Forța Dreptei, al lui Ludovic Orban. Este o apariție abruptă direct pe locul 6, explicabilă prin reorientarea unei părți a electoratului liberal, nemulțumită de direcția pe care au înscris PNL-ul Klaus Iohannis și Florin Cîțu.

Cotat cu 4% în sondajul lui Pieleanu, PPU-SL al lui Dan Voiculescu e complet inexistet în cercetarea lui Palada.

Rezultatele sondajului Sociopol

1. PSD – 33%

2. AUR – 23%

3. PNL – 15%

4. USR – 12%

5. UDMR – 5%

6. Forța Dreptei (Orban) – 3%

7-9. PMP – 2%

7-9. PNȚCD – 2%

7-9. Pro România (Ponta) – 2%

10-12. APP (Dragnea) – 1%

10-12. ALDE – 1%

10-12. PER – 1%

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments