Unitatea de Primiri Urgente a fost asaltata de pacienți in noaptea de Revelion

0
107

A fost adus la Unitatea de Primiri Urgențe la Spitalul Sfântul Spiridon un pacient D.P, de 40 ani, din Ciurea, care pe fondul consumului de etanol, a dezvoltat psihoză etanolică și în timp ce își urmărea soția cu toporul a căzut și a făcut un TCF fără Pc. Pacientul a fost încătușat de Politie, a fost evaluat de urgentist, OMF, ORL și Oftalmologie. Ulterior, el a fost dirijat către Spitalul de Neurochirurgie din Iași și la Spitalul Socola pentru internare.

Un bărbat de 26 ani a fost adus de ambulanță, cu un medic din Cucuteni. Victimă a unei agresiuni, bărbatul a fost înjunghiat de vecin pe drumul de lângă casa sa, în toracele stâng anterior și posterior penetrante. Două plăgi au fost înjunghiate, cu pneumotorax și hemotorax stâng și lacerație pulmonară stângă, dirijat la chirurgie toracică la Spitalul de Pneumologie, cu test rapid pozitiv ( fiind vaccinat cu Pfizer 2 doze).

Un bărbat de 43 ani a fost adus din Trifesti de Smurd Tim, după ce a fost găsit în stop cardiorespirator, resuscitat. Acesta a făcut pneumonie de aspirație severă, intrat în comă postresuscitare, intubat și ventilat mecanic. Starea sa este gravă, fiind și consumator cronic de etanol (inclusiv spirt din declarațiile familiei).

Un băiețel de cinci ani a ajuns la spital cu plaga corneană înjughiată de sora lui de șapte ani.

Tânără de 18 ani, adusă de un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță, cu medic pentru etilism acut în urma aniversarii zilei de naștere împlinirii a 18 ani .

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments