Un chinez răpit în urmă cu 33 de ani şi-a regăsit familia după ce a postat pe TikTok un desen cu satul natal

0
130
Un bărbat chinez care a fost răpit în urmă cu peste 30 de ani s-a reîntâlnit cu mama sa biologică după ce a desenat din memorie o hartă a satului în care a copilărit, relatează BBC. Li Jingwei avea doar patru ani când a fost răpit, în apropiere de oraşul Zhaotong din sud-vestul provinciei Yunnan, în 1989 şi a fost vândut ulterior unei familii care locuia la peste 1.800 km distanţă. Bărbatul, care în prezent trăieşte în provincia Guangdong din sudul Chinei, a încercat fără succes să-şi găsească familia reală întrebându-şi  părinţii adoptivi şi consultând bazele de date ADN. Aşa că Li Jingwei a hotărât să apeleze la internet. Pe 24 decembrie 2021, el a urcat pe TikTok un videoclip în care arată o hartă desenată de mână a satului în care a crescut.
„Sunt un copil care încearcă să-şi găsească casa. Am fost dus în Henan de un vecin chel în jurul anului 1989, când aveam aproximativ patru ani”, spune el în videoclipul care a fost distribuit de mii de ori.
„Aceasta este o hartă a zonei mele natale, pe care am desenat-o din memorie”, a continuat el, ţinând în mână un desen aproximativ al satului, care includea o clădire despre care credea că este o şcoală, o pădure de bambus şi un mic iaz.
După ce videoclipul a devenit viral, poliţia a identificat cu ajutorul hărţii desenate de Li un mic sat şi o localnică al cărei fiu dispăruse. În urma testelor ADN, cei doi au fost reuniţi sâmbătă, în provincia Yunnan, potrivit BBC. Imaginile de la reuniune îl arată pe Li Jingwei îndepărtând cu grijă masca de protecţie pe care mama sa o purta, pentru a-i vedea faţa. Ulterior, el izbucneşte în lacrimi şi o îmbrăţişează.
„Treizeci şi trei de ani de aşteptare, nenumărate nopţi de dor şi, în sfârşit, o hartă desenată de mână din memorie. Mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat să mă reîntâlnesc cu familia mea”, a scris Li Jingwei pe profilul său TikTok înainte de aşteptata reuniune.
Răpirile de copii nu sunt neobişnuite în China, o societate în care se pune mare preţ pe existenţa unui fiu în familie. Mulţi copii sunt luaţi de lângă părinţii lor la o vârstă fragedă şi vânduţi altor familii. Un sondaj din 2015 arată că în jur de 20.000 de copii sunt răpiţi anual în China.
0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments