Seitan este un substitut de carne vegetarian fabricat din gluten vital de grâu. Seitanul este adesea vândut în felii, cuburi sau fâșii, dar poate fi, de asemenea, ușor de preparat acasă. Rezultatul este o alternativă de carne vegană densă, brună, oarecum mestecabilă, cu o aromă savuroasă.
Poți folosi fâșii de seitan în stir-fry, cuburi în tocănițe și felii în sandvișuri în locul unor alimente precum mezeluri, carnea de vită și de pui. Pe lângă un profil nutrițional puternic, seitanul contribuie la o textură unică și sățioasă la aceste feluri de mâncare. Multor oameni le place să folosească seitanul deoarece este bogat în proteine și cu un conținut scăzut de carbohidrați, dar unii oameni se întreabă dacă există dezavantaje în a mânca ceva făcut în întregime din gluten. Ce este seitanul? Seitanul este un substitut de carne pe bază de plante, fabricat în întregime din făină de gluten de grâu vital hidratat și gătit. Glutenul este un amestec de proteine prolamină și glutelină care se găsesc în grâu și în cereale similare, cum ar fi orzul și secara. Este responsabil pentru elasticitatea aluatului făcut din aceste cereale și ajută la menținerea aluatului laolaltă. Deși este adesea vândut ca atare, gata de a fi pur și simplu încălzit și adăugat în rețete, seitanul este, de asemenea, utilizat ca ingredient în multe alte produse din carne pe bază de plante premergătoare, cum ar fi anumiți burgeri, hot dog și felii de mezeluri. Poți, de asemenea, să preparați seitan acasă.
Cum se prepară seitanul Seitanul este ușor de cumpărat prefabricat în majoritatea magazinelor alimentare din ziua de azi. Se găsește, în general, lângă tofu și alte alternative de carne pe bază de plante. Cu toate acestea, îl poți face și acasă, folosind doar câteva ingrediente. Tot ceea ce ai cu adevărat nevoie este glutenul vital de grâu, care este o pudră uscată vândută de obicei în secțiunea de panificație împreună cu făinurile netradiționale, și un lichid, cum ar fi apa sau supa de legume.