Noi ipoteze în cazul incidentului în care a fost implicat George Simion în Piața Unirii din Iași

0
587

Nici anul acesta ziua de 24 ianuarie nu a fost lipsită de incidente la Iași. Copreședintele AUR, George Simion a fost stropit cu cerneală albastră de un bărbat îmbrăcat în negru, care avea o glugă pe cap. La scurt timp de la producerea incidentului, jandarmii l-au preluat pe făptaș și dus la secția de poliție. Întreaga situație a stârnit reacții din partea populației care a judecat aspru gestul tânărului de 32 de ani. Există și noi ipoteze legate de comiterea acestui gest într-un moment improtant pentru țară.

„Nu am convingerea că tot scandalul de la Iași nu a fost provocat chiar de extremiștii neo-legionari de la AUR. Sunt metode folosite și în perioada interbelică și în Germania anilor 30 și în alte locuri. Dacă autoritățile au fost prudente, provocatorii de la AUR au căutat să creeze conflicte și violențe în toate aceste zile din preajma lui 24 ianuarie. Orice sărbătoare este murdărită de aceștia”, a declarat Alexandru Muraru, deputat PNL.

Mai mult decât atât, politicienii spun că situația este o posibilă repercursiune a tuturor acțiunilor și scandalurilor în care partidul AUR a fost implicat.

„Chiar și în ipoteza unui conflict spontan, se subînțelege că AUR culege ce a semănat. Violența naște violență. Cu mult derizoriu, un cvasi-partid se chinuie din răsputeri să ultragieze orice simbol național, să-l parodieze, să-l coboare în ridicol. N-am văzut adepți. N-am văzut politică. N-am văzut niciun fel de patriotism. Am văzut mereu violență, atitudini ridicole, extremism, xenofobie, lozinci mincinoase”, a mai completat deputatul.

Pe numele bărbatului care a aruncat cu cerneală albastră a fost deschis un dosar penal.

„Bărbatul bănuit că ar fi aruncat cu substanță lichidă de culoare albastră asupra altei persoane a fost condus la sediul poliției pentru verificări, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii situații de fapt și luării măsurilor legale ce se impun”, a transmis IPJ Iași.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments