Medicul ieșean Christache Zanoschi lasă moștenire angajaților săi afacerea ridicată în ultimele două decenii

0
1955

Compania condusă de către prof.univ.dr.Christache Zanoschi, prin eforturile specialiștilor pe care îi coordonează a făcut să concureze în prezent, prin calitatea produselor, cu jucători de prestigiu din industria farmaceutică românească, dar și din străinătate. Acum, medicul ieșean Christache Zanoschi lasă moștenire angajaților săi afacerea ridicată în ultimele două decenii. În loc să își vândă firma, așa cum ar face majoritatea antreprenorilor, el a decis să o împartă celor 35 de angajați cu care a pornit întreaga afacere. De asemenea, fiul său, George Zanoschi ocupă funcția de CEO la IRCON SRL.

În prezent, firma este evaluată la circa 20 de milioane de euro, ceea ce înseamnă aproximativ 300.000 de euro pentru fiecare angajat.

„Nu este problema că am ieșit pe piață și am zis că vreau să vând. Nu, au venit alții cu cerere și am zis că nu-i de vânzare”, spune medicul.

Mai departe, consideră el, „Este normal ca să primească și ei mai mult, din cauză că noi aici facem niște eforturi uriașe, și eu, și toți colegii mei vrem să adunăm cât mai mulți bani ca să plătim taxele pentru pensiile speciale, salariile bugetarilor.

Fiecare angajat va primi părți sociale din societate, dar de valori diferite, în funcție de studii și de vechime.

„Valoarea ar fi în jur de probabil 2-3 sute de mii de euro de persoană. A fost făcută o evaluare, în jur de 15-20 de milioane de euro. Numai dotările, dar dacă mai pui și partea științifică, documentele toate, este mult mai mult, dublu, triplu”, spune Christache Zanoschi.

Medicul a înființat fabrica în 2001, în același an fiind scos pe piață și primul produs care s-a bucurat de un real succes. În toți acești ani au fost patentate și vândute în România și în țările exsovietice 30 de produse, respectiv medicamente, suplimente nutritive și cosmetice. Ovulele Cervugid create de prof.univ.dr. Zanoschi si-au castigat locul in rafturile farmaciilor, dovedindu-se mult mai eficiente decat medicamentele din import.

La ieşirea din Iaşi spre Tomeşti, într-o construcţie ce respectă toate standardele medicale europene privind producerea medicamentelor, se fabrică unul dintre cele mai căutate medicamente pentru afecţiuni genitale feminine – Cervugid.

Autor al unui cuprinzător „Tratat de anatomie ginecologică”, nu mai încape îndoială că dr. Zanoschi ştie exact ce necesităţi anatomice implică practicarea obstetricii şi ginecologiei pe de o parte, iar pe de alta, înţelegerea tuturor tehnicilor operatorii şi a diverselor mecanisme fiziopatologice care guvernează organismul femeii.

 

5 3 votes
Article Rating


Articolul precedentLa plimbare în toiul nopţii băut la volan
Articolul următorBărbații din România cu vârste cuprinse între 35 și 54 de ani sunt victimele perfecte pentru atacatorii cibernetici
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments