Un profesor de desen este acuzat că ar fi abuzat sexual o elevă de 15 ani din Harlau

0
457

Situaţia revoltătoare ar fi avut loc în incinta Clubului Copiilor din oraşul Hârlău, judeţul Iaşi. Profesorul i-ar fi dat fetei să consume alcool, iar apoi folosind forţa a agresat-o sexual.

“In ziua de 09.02.2022, în jurul orelor 16:00, profitând de starea vădită de vulnerabilitate a victimei minore M.C.G., în vârstă de 15 ani și de faptul că i s-a făcut rău datorită stării de amețeală, inculpatul C.A.B., în timp ce se aflau la Clubul Copiilor din Hârlău, a prins-o cu forța în brațe, a așezat-o pe un birou din atelier, cu fața în sus, apoi a dezbrăcat-o de haine, după care prin constrângere fizică și psihică, printre altele, a întreținut un act sexual”, au arătat cercetările. 

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Hârlău a admis propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 14.02.2022 pentru inculpatul C.A.B.

“Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie”, atransmis purtatirul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, procuror Sava Teona Alexandra.

Inspectoratul Școlar din Iași i-a suspendat contractele de dascăl și de șef al Clubului Copiilor din Hârlău. Eleva urmează să fie consiliată psihologic.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments