Rușii au cucerit centrala nucleară de la Cernobîl. Atac masiv asupra orașului-port Mariupol

0
111

Orașul-port Mariupol este sub un tir puternic și au fost raportate sute de explozii, a declarat o sursă diplomatică pentru agenția de presă Reuters, relatează BBC.

Mariupol este unul dintre cele mai mari porturi ucrainene de la Marea Azov și este situat în apropiere de linia frontului dintre forțele ucrainene și separatiștii din regiunea Donețk, pe care Vladimir Putin a recunoscut-o ca stat independent.

Capturarea acestui oraș ar ajuta Rusia să își asigure o rută terestră directă către Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Rusia în 2014.

Biden anunță sancțiuni „devastatoare”

ACTUALIZARE 24 FEBRUARIE 20:10 Președintele american Joe Biden a discutat cu liderii G7 și urmează să anunțe un pachet de sancțiuni „devastatoare” împotriva Rusiei, după atacul de joi împotriva Ucrainei.

This morning, I met with my G7 counterparts to discuss President Putin’s unjustified attack on Ukraine and we agreed to move forward on devastating packages of sanctions and other economic measures to hold Russia to account. We stand with the brave people of Ukraine. pic.twitter.com/dzvYxj7J9w

— President Biden (@POTUS) February 24, 2022

Centrala de la Cernobîl, cucerită de ruși

ACTUALIZARE 24 FEBRUARIE 19:58 Trupele rusești au câștigat controlul asupra centralei nucleare de la Cernobîl, unde au fost raportate lupte în cursul zilei. Autoritățile ucrainene raportaseră că militarii ruși au pătruns în Ucraina de pe teritoriul Belarusului prin zona unde se află centrala nucleară.

Capturarea centalei de către forțele ruse a fost confirmată de un consilier prezidenițial de la Kiev, Mihail Podoliak, potrivt Reuters.

„Este imposibil să spui că centrala nucleară de la Cernobîl este în siguranță, după un atac complet lipsit de sens din partea Rusiei”, a declarat el.

„Aceasta este una dintre cele mai serioade amenințări din Europa astăzi”, a completat consilierul.

Potrivit Ministrului britanic al Apărării, trupele ruse care au intrat în Ucraina din Belarus au ca tință capitala Kiev.

We can confirm the following developments in Ukraine: pic.twitter.com/5cDzA0qxID

— Ministry of Defence 🇬🇧 (@DefenceHQ) February 24, 2022

400 de bombardamente înregistrate

ACTUALIZARE 24 FEBRUARIE 19:38 Tot de pe teritoriul Belarusului au fost lansate joi patru rachete balistice în direcția dus-vest, spre Ucraine, a informat Centrul ucrainean Stratcom.

În total, până joi după-masă Ministerul ucrainean de Interne a înregistrat 392 de bombardamente din partea forțelor ruse.

„Bătălia continuă practic pe întreg teritoriul central și de sud-est al Ucrainei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne.

Șase poduri au fost distruse – în regiunile Kiev, Cernohov, Donețk și Kerson, a mai spus el.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentDOUĂ TRANSPLANTE DE CORNEE AU FOST REALIZATE LA SPITALUL „SFÂNTUL SPIRIDON”
Articolul următorLa Iasi se infiinteaza centre de colectare a materialelor si alimentelor pentru sinistratii din Ucraina
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments