“Groful” din Grozești folosește bunurile Primăriei în interes personal. După ce a deturnat terenurile comunei către firma soției, a fost prins băut la volanul mașinii Primăriei

0
733

După ce a încercat să înstrăineze terenurile comunei către firma soției sale, fapt dejucat de o hotărâre a magistraților ieșeni, primarul comunei Grozești, pesedistul George Cristea, este protagonistul unei alte fapte de natură penală. Acesta a fost prins conducând mașina Primăriei pe drumurile publice, în afara orelor de program, cu o alcoolemie care a condus la suspendarea permisului de conducere

Primarul comunei Grozești, Cristea George, a fost depistat de către polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală în comuna Grozești, în jurul orelor 22.45, în timp ce conducea autoturismul primăriei, marca Duster cu numărul de înmatriculare IS-14-PCG.

În urma testării, alcoolemia a fost 0,23 fiindu-i suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice pe o perioadă de 90 de zile si amendat cu 1305 lei. Nu i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice pe drumurile publice, deoarece nu avea o alcoolemie mai mare de 0,40”, a declarat Anca Vijaiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Mașina Primăriei, folosită în interes personal

Peste această faptă de natură penală, există o altă ilegalitate săvârșită de edilul din Grozești, pe care polițiștii nu au sesizat-o. Primarul Cristea nu avea niciun drept legal să folosească autoturismul instituției publice în afara orelor de program, mai ales în interes personal,  cu atât mai mult să consume băuturi alcoolice la un bar, apoi să conducă pe drumurile publice.

Acest aspect, cu privire la folosirea autoturismului primăriei în interesul personal al primarului nu este o noutate, acesta folosește autoturismul 24/24, 7 zile din 7 ca și cum ar fi autoturism personal. În cauză, ar fi trebuit să se sesizeze și cu privire la fapta de delapidare, prevăzută de art. 295, alin. (1) CP, întrucât nu avea niciun drept să folosească mașina primăriei în afara orelor de program”, susține un angajat al Primăriei Grozești, care a dorit să își păstreze anonimatul.

A înstrăinat terenurile comunei către firma soției

Același primar care se crede deasupra legii și intereselor comunității care l-a ales, este protagonistul unei alt scandal de natură penală. Acesta a impus în mod abuziv anumite condiții restrictive fermierilor locali pentru a proteja interesele soției sale. Practic, George Cristea a condiționat arendarea terenurilor din comună, de plata impozitului, asta nu pentru a aduce venituri la bugetul comunei, ci pentru a elimina concurența dintr-o afacere de familie pe care a pus-o pe picioare. Astfel, terenurile cerute de localnici în arendă, au ajuns să fie date către firma soției sale -Întreprindere individuală Cristea Irina.

Hotărârea abuzivă de Consiliu Local, prin care Cristea impunea restricții în arendarea terenurilor, a fost anulată de magistrații de la Tribunalul Iași.

Instanța admite acțiunea formulată de Prefectul Județului Iași în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al comunei Grozești. Dispune anularea Hotărârii nr. 26/29.05.2020 emisă de Consiliul Local al comunei Grozești”, se arată în decizia magistraților de la Tribunalul Iași.

Primarul George Cristea a anunțat că nu nu va face recurs împotriva deciziei magistraților.

5 1 vote
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments