Partidul Mișcarea Populară, împărțit în două

0
360

Fostul lider al PMP, Cristian Diaconescu, a explicat cum s-a ajuns la tensiunile care l-au scos pe margine, echipa lui Eugen Tomac preluând controlul partidului.

„S-a dorit ca PMP să fuzioneze cu PNL, în timp ce alți colegi din partid au vrut asocierea cu PSD. Şi de aici a plecat totul. În momentul în care am aflat din presă că în structurile de conducere ale PMP s-ar fi luat decizia fuziunii cu PNL, din momentul acela orice relație cu cei care au lansat așa ceva s-a rupt”, a relatat Cristian Diaconescu duminică, în cadrul unei întâlniri la nivelul organizației PMP Iași.

El a precizat că în ciuda disensiunilor existente, nimeni nu-l va putea determina să abandoneze sau să vândă proiectul PMP.

„Eu nu plec de aici. Nu va putea nimeni să mă determine să abandonez acest proiect şi nu va putea nimeni să mă pună în situaţia de a vinde acest proiect”, a comentat Diaconescu.
Pe de altă parte, Petru Movilă susține că PMP este unul singur, iar nucleul și forța organizației ieșene este format din cei care astăzi își văd liniștiți, acasă, de ale lor, cu familia și cei dragi.

„Alte evenimente apărute în calendar nu aparțin și nu au absolut nicio valoare legală și statutară în fața adevăraților membri PMP. Indiferent de ce artificii prezintă foștii membri, nu înseamnă că au și valoare legală, oricât de bine ar suna pentru unii care vor să își justifice comportamentul josnic. Vor rămâne doar cu artificiile și gargara. Cei care au gura mare și se auto-proclamă președinți, în realitate, nu au nicio calitate. Sunt, pur și simplu, niște nemulțumiți și frustrați, care nu acceptă faptul că partidul le-a spus la revedere”, a spus Movilă.

Președintele de facto al PMP spune că a venit la Iași pentru a întări organizația prin instalarea oficiala a noului șef al filialei, Adrian Acostoaiei.

„Din experiența de viață, cea politică și cea din antreprenoriat știu că o echipă care pierde ar trebui să facă un pas înapoi. Am apreciat faptul că în decembrie 2020 Eugen Tomac a demisionat de la conducerea PMP. Am salutat acel gest de onoare, care a fost absolut firesc la un scor de 4,93% la Senat, respectiv de 4,82% la Camera Deputaților. Nu înțeleg de ce vrea să revină acum. Cu perdanții nu poți câștiga. Nu spun asta să jignesc, ci pentru că aceasta este realitatea. Mai știu că indiferent de riscuri, în politică, ca și în viață, trebuie să ai un crez. Pentru mine acesta este ADEVĂRUL. De aceea fac un apel către toți colegii care au muncit în alegerile din 2020: sunt convins că, la fel ca mine, ați fost dezamăgiți de rezultatele obținute. Sincer, nu aș vrea să pățim la fel și peste doi ani. Vreau să avem o șansă la alegerile din 2024, nu să ne amăgim”, a declarat Adrian Acostoaiei.

„Nonșalanța cu care murdăresc casa în care locuiesc și pe care cu toții am clădit-o, îmi arată că fac asta pentru că oricum nu mai vor să locuiască în ea. Aveți încredere că această furtună va trece iar cei ce nu se pot adapta sunt sigur că vor afla „adevărul” în altă parte.
Mi-ar fi plăcut ca acele persoane să se mândrească cu propriile proiecte politice, nu să le împrumute pe ale altora. Însă văd că au făcut un crez din asta. În plus, dacă cineva își caută dreptatea la Regele Solomon asemeni pildei (Povestea celor două femei), nu este corect să mai clevetescă ci să aștepte judecata”, a completat Marian Uscatu.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments