Institutul de Arheologie Iaşi primeşte o donaţie de peste 16.000 de dolari din partea unei companii irlandeze

0
86

Institutul de Arheologie Iaşi-Academia Română primeşte o donaţie de peste 16.000 de dolari din partea unei companii irlandeze care dezvoltă jocuri pe blockchain, în contextul unei vânzări de NFT-uri (Non-Fungible Tokens).

Compania irlandeză Wenmoon Studios Limited, care dezvoltă jocuri exclusiv pe blockchain, a fost fondată de Marius Urbaniak, un român cu experienţă în gaming, design şi spaţiul crypto.

Primul proiect în dezvoltare de compania lui se numeşte „Age of Zalmoxis – Rise of the Fallen”, un joc de tip MMORPG care aduce în faţa utilizatorilor o lume antică, inspirată din folclorul european şi din perioada dacilor.

„Conflictele iniţiale din joc sunt legate de spargerea regatului dacic după moartea lui Burebista. Romanii, celţii şi grupurile de bandiţi încearcă să capitalizeze pe acea instabilitate. Totodată, apar creaturi supranaturale”, povesteşte Timothy McCracken – Lead Game Designer.

Unul dintre principalii piloni pe care este dezvoltată lumea jocului Age of Zalmoxis este un parteneriat semnat între Wenmoon Studios Limited şi Institutul de Arheologie Iaşi-Academia Română.

„Proiectul <<Age of Zalmoxis>> dezvoltat de Wenmoon Studios este o oportunitate fantastică pentru a readuce la viaţă perioada antică a dacilor şi să o deschidem pentru toţi cei interesaţi. Sunt onorat să fac parte dintr-un astfel de proiect de pionierat”, a spus Prof. Dr. Alexandru Berzovan, cercetător specializat în istorie antică şi arheologie în cadrul Institutului de Arheologie Iaşi.

El este cel care activează drept consultant din partea Academei Române pentru acest proiect. Trebuie spus că oferta Wenmoon Studios prevede ca Institutul prin  Academia Română să primească 5% din profiturile companiei.

Jocul „Age of Zalmoxis – Rise of the Fallen” integrează NFT-uri şi monede digitale (tokens), care sunt dezvoltate pe blockchainul Elrond, acestea din urmă fiind verificate prin Whitelisting de către echipa Elrond. Monedele se numesc Koson, aşa cum se numeau şi banii poporului dac, şi se află astăzi în etapa 2 din 5 a perioadei de presale.

Prima colecţie de NFT-uri lansată pentru proiectul „Age of Zalmoxis” se numeşte Origin şi este formată din 3.462 de NFT-uri unice, care deservesc drept tichet pentru primii investitori ai proiectului.

Mai mult, NFT-urile Origin reprezintă cheia principală atât pentru intrarea în joc, cât şi pentru a câştiga venituri pasive sau pentru a crea alte NFT-uri prin care poate fi accesat jocul.

Colecţia Origin a reuşit să strângă un total de 1.732 EGLD, echivalentul a 325.428 de dolari la un preţ de circa 188 de dolari pentru EGLD. Raportat la înţelegerea de a dona 5% din profituri către Academia Română, asta înseamnă echivalentul a peste 16.000 de dolari.

„Suntem o echipă mică de veterani din industrie care creează jocul MMORPG pe care noi ne-am dorit să îl jucăm dintotdeauna. Ţintim sus, dar plănuim inteligent, ceea ce ne permite să fim flexibili şi să inovăm. Ca un studio independent, nu avem un consiliu de administraţie care să ne grăbească. Acestea fiind spuse, suntem conştienţi că investitorii noştri sunt dornici să vadă progrese şi îi vom implica atât pe ei cât şi publicul larg în etapele de test a jocului”, a spus Timothy McCracken – Lead Game Designer.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments