Circulatia din Iasi va fi supusa unui studiu

0
152

Primăria organizează o licitație pentru identificarea unei firme care să realizeaze un studiu de circulație la nivelul orașului, documentație care va face parte din noul Plan Urbanistic General (PUG). Contractul are o valoare estimată la 500.000 lei, fără TVA.

„Studiul se efectuează pe întreg Municipiul Iași (incluzând zona necesară extinderii intravilanului Municipiului Iași). Zonele de interes pentru Municipiul Iași sunt: zona centrală, zona Mănăstirii Galata, zona Mănăstirii Cetățuia și zona Mănăstirii Frumoasa, zona Copou, Sărărie, Socola, Bucium – care vor fi tratate cu prioritate”, se arată în caietul de sarcini.

Așa-numitele „zonele de interes” au fost nominalizate în contextul în care Primăria are în derulare/pregătire licitații pentru întocmirea și de planuri urbanistice zonale în cazul acestora, documentații care vor face parte, conform apix,de asemenea, din noul PUG.

Potrivit caietului de sarcini, termenul de finalizare a studiului este de 180 de zile de la semnarea unui contract în acest sens. Studiul va cuprinde 4 elemente fundamentale:

  • analiza critică a traficului actual și optimizarea rețelei de transport în comun
  • prognoza dezvoltării circulației
  • terapia circulației
  • concluzii

Calculul privind fluxul de trafic actual va fi realizat inclusiv pentru biciclete. În documentul de mai jos, puteți consulta toate cerințele impuse de autoritatea contractantă pentru realizarea studiului:

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments