Până în acest moment, s-au realizat 214 de acțiuni de ecologizare din cele 300 anunțate, acțiuni ce au implicat peste 6300 de participanți. 88% dintre primăriile din județul Iași s-au implicat în campanie. Sperăm ca până la final să se mobilizeze și să se implice în acţiuni de ecologizare toate primăriile din județ, cu atât mai mult cu cât o parte din cheltuieli pot fi decontate prin Administrația Fondului pentru Mediu: https://afm.ro/curatam_romania.php. La sfârșitul campaniei, Comisariatul Județean Iași al Gărzii Naționale de Mediu va verifica starea de salubrizare a unităților administrativ-teritoriale.
După vacanța de primăvară a elevilor vom relua dialogurile verzi în mediul școlar ce vor dura până pe 5 Iunie Ziua Mondială a Mediului.
În urma sortării celor 230 de tone de deșeuri depozitate ilegal și colectate cu ocazia campaniei, cele mai mari cantități au fost de plastic, urmate de sticlă, deșeuri electrice, deșeuri din demolări, anvelope uzate și metal. Fracțiile reciclabile au fost predate spre reciclare agenților economici autorizați. Așadar, deșeurile abandonate în Natură nu reprezintă doar o problemă de mediu, ci și o pierdere economică. În același timp, odată ajunse în natură deșeurile se pot degrada, contamina și necesită tratare suplimentară pentru a putea fi reciclate sau devin nereciclabile. Însă, cel mai important este faptul că prevenind generarea deșeurilor scăpăm de grija acestora! Chiar dacă o societate Zero Deșeuri este greu de realizat, cu cât avem de a face cu mai puține deșeuri, cu atât scade presiunea asupra mediului și a economiei.