Ieri un inginer silvic a postat două fotografii cu urme pe Codrii Iașilor – cunoaștem, prețuim, păstrăm, fotografii realizate în pădurea Bârnova-Dobrovăț.
Specialiști au confirmat ca urmele din poză sunt, foarte probabil, urme de urs tânăr. În special cele cinci degete clar vizibile, și călcătura de plantigrad, cu „călcâi” impregnat, sunt semne distinctive pentru un astfel de animal.
Un raport al Directiei Silvice Iasi a confirmat si el posibilitatea existentei unui urs in zona Padurii Dobrovăț
” Prin raportul Ocolului Silvic Dobrovăț ni se aduce la cunoştinţa faptul că în data de 25 mai pe raza fondului cinegetic nr.44 Pietrosu au fost identificate urme de animal sălbatic nespecific zonei. Analizând planșele foto efectuate la fața locului s-a concluzionat că urmele de animal identificate în fondul forestier național ar putea fi de urs. Zona unde au fost identificate urmele este amplasată în extrailanul com. Dobrovăț.
De asemenea, până la data prezentei, nu s-au primit sesizări referitoare la observarea unor exemplare de urs în zonă și nici la eventuale pagube provocate. În cazul în care se confirmă existența unui exemplar/ unor exemplare de urs în fondul forestier național arondat cantoanelor silcive din subordine, și nu numai, veți înștiința unitatea noastră în cel mai scurt timp.” se arată în raport.