Deputatul Adrian Solomon (PSD), presedinte in comisia de munca a Camerei Deputatilor, a declarat, miercuri, in emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre majorarile salariale ale demnitarilor, votate recent de plen, ca sunt ”si un mod de a lupta impotriva coruptiei”. El a tinut sa precizeze ca majorarea a fost votata si in comisie si in plen, de toate partidele si ca ulterior, din dezbateri s-a vazut ca nu exista un acord al liderilor coalitiei.
Intrebat daca majorarea salariilor demnitarilor a fost votata si in comisie si in plen, Adrian Solomon a spus: ”Sigur ca da, de catre toate partidele, aceasta a fost forma. Probabil ca nu exista un acord al liderilor coalitiei si lucrul asta s-a vazut in dezbaterile ulterioare.Vom vedea daca se va promulga si este decizia Guvernului de a propoga pentru o anumita parte a anexei 9”.
Deputatul PSD a precizat ca ”majorarile nu puteau fi facute doar pentru o parte din Anexa 9, pentru ca in 2015, cand premier interimar era Gabriel Oprea, a facut o astfel de Ordonanta, prin care a marit, pe toata anexa cu demnitarii, doar la unii.
”A fost supus controlului de constitutionalitate si apoi respins de Parlament. In interiorul unei categorii salariale poti sa faci, dar nu poti sa nu dai la unii nimic si la restul aproape tot”, a mai explicat Solomon.
Presedintele comisiei de munca a afirmat, despre majorarile de salarii, ca ”pentru administratia locala este absolut necesara”.
”Daca e sa vedem intr-un anumit fel, e si un mod de a lupta impotriva coruptiei. Noi ne-am invatat sa luptam impotriva efectelor coruptiei dar nu sa tratam cauza, un om bine platit va fi atent cu banul public si avem nevoie in viitorul apropiat de performanta in accesarea fondurilor din PNRR si a fondurilor europene”, a mentionat deputatul social-democrat, citat de news.ro.
El a aratat ca, mai ales la la primariile mici, erau foarte mici acest indemnizatii si oricat ar fi incercat primarul sa stimuleze pe cel care lucreaza cu fonduri europene, sporul de fonduri europene era inutil, pentru ca nu i se putea aplica, depasind indemnizatia de baza a viceprimarului.