Samsung Galaxy Z Flip 3: ar trebui să îți schimbi telefonul actual cu unul pliabil?

0
138

Samsung Galaxy Z Flip 3 este cea mai recentă încercare a companiei de a face smartphone-urile pliabile să devină un mare trend.

Noul Samsung Flip se mândrește cu un afișaj mare, un procesor modern, un set fiabil de obiective de cameră și un design modern. În plus, Samsung a fixat prețul telefonului la un standard similar cu cel al telefoanelor mobile high-end.

Cui se adresează?

Galaxy Z Flip 3 este ideal pentru cineva care a avut în vedere achiziționarea unui telefon pliabil, dar care spera la o opțiune mai robustă și mai rapidă, care să rivalizeze cu dispozitivele iPhone și Galaxy.

Ce trebuie să știi

Bateria Galaxy Z Flip 3 are performanțe sub cele ale concurenței de la dispozitivele high-end. Dar Samsung a rezolvat principalele probleme ale telefoanelor cu clapetă anterioare, cu o construcție premium și un ecran vibrant.

Cum se compară cu concurența?

În ceea ce privește concurența directă cu Motorola Razr și cu precedentul Z Flip, cea de-a treia generație de Samsung Flip este mai durabilă, cu o construcție și un ecran mai puternice. În timp ce telefoanele cu clapetă anterioare nu se simțeau sigure în mână sau scoteau zgomote de scârțâit, Z Flip 3 este, în cele din urmă, un smartphone normal care se pliază pur și simplu.

Îmbunătățiri – suficient pentru a trece la telefon pliabil?

Cea de-a treia generație a lui Samsung Flip are un design rafinat, evidențiat de o construcție din aluminiu. Odată cu această nouă construcție, Samsung a adus și culori mai mute, în locul celor stridente pe care le-am văzut pe dispozitivele anterioare.

Spatele lui Galaxy Z Flip 3, cel puțin porțiunile din sticlă, este protejat cu un strat de Corning Gorilla Glass Victus, care protejează împotriva căderilor și zgârieturilor. Și cea mai importantă piesă: rezistența la apă, mai exact rezistența la apă certificată IPX8, care poate suporta scufundarea în apă până la un metru timp de 30 de minute.

Atunci când este utilizat, Z Flip 3 pare la fel de rezistent ca orice smartphone de dimensiuni normale, inclusiv iPhone 12 sau Galaxy S21. Este un design semnificativ întărit, cu materiale mai puternice, dar care cântărește în continuare 183 de grame.

Samsung folosește în continuare balama ascunsă. Când telefonul este închis, o vei vedea ca pe o bandă metalică cu „Samsung” gravată pe partea superioară a dispozitivului. Pe măsură ce deschizi dispozitivul, balamaua este acoperită de cele două jumătăți principale ale Z Flip 3. Z Flip 3 este încă puțin mai dificil de deschis cu o singură mână.

Ecranul de acoperire de pe modelul original Samsung Flip avea 1,1 inci. El este util pentru a vizualiza notificările sau pentru a afișa rapid ora. Cu Z Flip 3, Samsung a adus câteva îmbunătățiri. O glisare de la stânga la dreapta deschide notificările, care acum pot fi derulate și deschise pentru a fi citite, dar îți solicită să deschizi Z Flip pentru a finaliza o acțiune, cum ar fi răspunsul la un mesaj. Deși îți permite să vizualizezi o notificare cu ușurință sau fără să interacționezi complet cu telefonul, este puțin enervant faptul că nu poți răspunde direct pe acel ecran.

Deschiderea lui Z Flip 3 dezvăluie ecranul principal Infinity Flex de 6,7 inci. Z Flip 3 5G dispune de un ecran cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz, ceea ce reprezintă practic noul standard. Balamaua creează o cută care se află chiar în centrul ecranului și pe care o vei simți în timp ce derulezi. Nu este nicidecum un capăt de lume, dar este un aspect de care trebuie să ții cont atunci când optați pentru un dispozitiv pliabil.

Concluzii

În concluzie, între ecranul de acoperire mai mare și mai funcțional, rezistența la apă, afișajul intern neted și designul mai rafinat, sunt multe lucruri de apreciat la noul Samsung Flip. A devenit mainstream? Ei bine, da, în sensul că îl putem recomanda cu siguranță pentru cineva care își dorește un smartphone pliabil. Cu toate acestea, încă nu există niciun motiv pentru a te grăbi să treci la un smartphone pliabil.

5 3 votes
Article Rating


Articolul precedentIubitorii de peisagistică și pasionații de vin sunt invitați la cursuri susținute de specialiști ai USV Iași
Articolul următorMesaj dur după succesul lui David Popovici: „Politicienii se asociază mereu cu aceste rezultate. Dar trebuie să se uite dacă are un bazin în care să se antreneze”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments