Pacient cu o boala extrem de rara salvat de medicii de la Spitalului de Pneumoftiziologie Iasi

0
83

Echipa de endoscopie interventionala din care au facut parte Conf dr. Radu Crisan-Dabija, Dr. Gabriel Florin Iosep – medicul sef sectie ATI, Dr. Anda Tesloianu, As. Agurita Alexa, si As. Maria Baiceanu au efectuat procedura Whole Lung Lavage (Spalatura pulmonara totala) la un pacient de 55 de ani diagnosticat in cadru spitalului cu proteinoza alveolara.

Proteinoza alveolara este o boala pulmonara rara si extrem de severa care se manifesta cu pierderea posibilitatii de a transfera oxigen din plamani in sange si dioxid de carbon din sange in plamani, datorita acumularii in exces de proteine in alveolele pulmonare.

Unicul tratament al acestei boli este lavajul pulmonar cu cantitati mari de ser fiziologic preincalzit la temperatura corpului si este si singura modalitate de a salva un om care se ineaca, la propriu, cu secretiile sale excesive din plaman.

Boala este rara, cu o prevalenta estimata de 0,37 cazuri la 100.000 de locuitori.

Pacientul si-a dat consimtamantul pentru publicarea cazului.

O interventie la fel de rara precum boala. Dupa 6 ore, pacientul nostru respira singur. Atat timp cat suntem parte a acestei minunate misiuni, nu ne mai ramane decat sa speram ca se vede rolul pneumologiei in eminența clinică a regiunii Nord Est si eforturile noastre de a face bine, de a face lucruri comparabile cu clinicile europene si de a ne depasi limitele. Avem o echipa minunata aici care merita mai mult ! „, a scris pe o retea de socializare dr. Radu Crisan-Dabija, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Iasi.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentVa fi modernizat Depoul Dacia
Articolul următorBMW și abonamentul lunar pentru scaunele încălzite – Ne îndreptăm spre vremurile în care vom plăti diverse abonamente pentru a folosi tehnologii de pe mașină
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments