𝐅𝐨𝐫𝐮𝐦𝐮𝐥 𝐄𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭̗𝐢𝐞𝐢 𝐬𝐞 𝐫𝐞𝐢̂𝐧𝐭𝐨𝐚𝐫𝐜𝐞. 𝐈𝐚𝐬̗𝐮𝐥 𝐯𝐚 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐚 𝐜𝐞𝐥 𝐦𝐚𝐢 𝐚𝐦𝐩𝐥𝐮 𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐫𝐞𝐠𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐩𝐞 𝐭𝐞𝐦𝐚 𝐧𝐨𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐥𝐞𝐠𝐢 𝐚𝐥𝐞 𝐄𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭̗𝐢𝐞𝐢

0
83

Experti din cadrul PNLIasi, împreună cu Asociația Profesorilor Liberali din Iași și Inspectoratul Școlar Județean Iași colaborează pentru organizarea Forumului Educației, eveniment ce va avea loc la începutul lunii august, în municipiul Iași.
Ultima dată organizat în 2019 la Iași, Forumul Educației s-a desfășurat cu distinsa prezență a președintelui României, Klaus Iohannis, comisarului european Adina Vălean, respectiv celei ce avea să fie viitorul președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu și liderului Platformei Civice Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase. Forumul Educației din 2019 a reunit experți din sistemul de învățământ, reprezentanți ai elevilor și părinților, ai cadrelor didactice și nedidactice, ai sindicatelor și organizațiilor non-guvernamentale.

Anul acesta, după o perioadă de restricții pandemice, PNL Iași va reuni, în capitala Moldovei, întreg spectrul educațional din sistemul preuniversitar și universitar ieșean, cu participarea unor oficialități de rang înalt din domeniul învățământului, având ca principal focus noile legi ale Educației, aflate în dezbatere publică. Avem încredere că va fi un eveniment productiv și interactiv, în urma căruia vom contura propuneri și soluții importante pentru noul pachet legislativ din educație. Forumul Educației este cea mai evidentă modalitate de a prezenta tuturor deschiderea PNL spre reforma școlii românești. Vocea profesorilor, părinților și a tuturor celor interesați de un învățământ de calitate va fi ascultată. Educația nu este doar o problemă de interes național, ci o soluție strategică, fundamentală pentru viitorul României.

Am văzut, în spațiul public, numeroase opinii referitoare la pachetul de legi ale Educației, unele pozitive, altele negative, și este bine să fie așa pentru un proiect legislativ aflat în dezbatere publică. De aceea, Forumul Educației la Iași va fi o platformă de dialog între mediul decizional și principalii beneficiari din învățământul preuniversitar și universitar. Noul pachet de legi este în corelație cu proiectul de țară “România Educată”, inițiat de Președintele României, Klaus Iohannis, și are la bază valori precum starea de bine, echitatea, excelența, integritatea, profesionalismul, respectul, flexibilitatea, transparența, colaborarea, diversitatea și incluziunea.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments