Un scurtcircuit a lăsat pe drumuri o familie cu opt copii din județul Iasi. Cei zece membri locuiesc intr-un chioșc vechi

0
163

“În fața focului nu poți face nimic”, spune parintele Damaschin, impresionat fiind de durerea prin care trebuie sa treacă o familie cu opt copii din Iasi. Deși ii avea in grija de mai mult timp, Costel și Claudia au pierdut tot ceea ce aveau intr-o singura clipa. Casa in care locuiau a ars din temelii. Acum, cei zece membrii ai familiei locuiesc intr-un fost magazin alimentar, fără a avea condiții pentru cei mici.

“Privești neputincios cum în câteva clipe îți transformă toate lucrurile adunate în timp, greu, într-o cenușă pe care o scurmă găinile. Te uiți cum pompierii îți smulg acoperișul, căutând cele mai ascunse locuri în care s-ar putea cuibări cărbuni încinși, unde răul mocnește și riscă să izbucnească iar cu forță.

Asta au simțit joi și membrii unei familii din județul Iași. Un scurt-circuit a provocat o scânteie, iar de la acea scânteie până la dezastru a fost doar un pas. Din căsuța în care se adăposteau zece suflete au rămas doar zidurile”, a spus parintele Damaschin.

Familia nu era una înstărită, dar cei doi părinți, Costel și Claudia, și cei opt copii, toți minori, aveau un acoperiș deasupra capului, un loc bun pe care îl numeau „acasă”. Acolo își duceau traiul destul de greu, mezinul, care are abia un an de viață, fiind născut cu handicap grav. Erau în grija Asociației „Glasul Vieții” de mai mult timp. Primeau periodic alimente, lapte praf, scutece, haine. Copiii, Nicolas (1 an), Maria (2 ani), Mario (4 ani), Ianis (6 ani), David (9 ani), Alexandru (13 ani), Ștefan (15 ani) și Cătălin (17 ani), sunt incluși și în proiectul nostru de suflet, „Grăuntele de muștar”. Adică vor fi ajutați să meargă la școală. Dar acum au nevoie de mult mai mult. Au nevoie de o casă.

“Când ești pe cont propriu, mai găsești soluții de compromis. Dar unde pleci și ce faci cu un bebeluș bolnav în brațe și cu alți șapte prunci care privesc la tine ca la icoană, sperând că ceea ce văd înaintea lor e doar o scenă dintr-un film, doar un vis urât? Lacrimile de pe obrajii lor nu au putut stinge vâlvătaia, nu au putut da timpul înapoi, nu au putut schimba situația. Printr-o răsucire bruscă a sorții toți cei zece au rămas fără acte, fără haine, fără hrană și fără adăpost. Au nevoie de sprijin! Au nevoie de o casă până la iarnă. Temporar, stau într-un chioșc vechi ce a fost magazin alimentar. Să ne unim pentru a-i ajuta!”, a spus parintele.

5 1 vote
Article Rating


Articolul precedentUn grav accident rutier a avut loc în urma cu puțin timp pe DN28 în Letcani. Au fost implicate două autoturisme, iar unul dintre pasageri a murit
Articolul următorVeniturile care nu pot fi urmărite pentru datorii
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments