A murit Tudor Ghideanu unul dintre cei mai prestigiosi profesori pe care i-a avut Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social Politice

0
249

Lumea academica ieseana este in doliu dupa ce unul dintre cei mai prestigiosi profesori pe care i-a avut Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social Politice din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi a decedat.

„O veste foarte tristă, la început de august. A trecut la cele veșnice profesorul, colegul și prietenul Tudor Ghideanu, unul din cei mai importanți dascăli ai Facultății ieșene de Filosofie, mentorul multor generații de absolvenți.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis conducerea Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social Politice din cadrul UAIC Iaşi.

Tudor Ghideanu a fost Prof. Univ. Dr. Emerit, desfașurându-și activitatea didactică la Facultatea de Istorie-Filosofie în cadrul Unuiversității Alexandru Ioan Cuza din Iași în perioada 1977-1990. A predat disciplinele Istoria filosofiei contemporane și Istoria filosofiei românești, deținând funcția de șef al catedrei de Filosofie până in 1985. Teza sa de doctorat, susținută în 1972, se intitulează „Curentul fenomenologic în filosofia franceză contemporană”. Este autorul a numeroase volume și articole apărute în publicații de specialitate.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments