Investește inteligent în viitor! Consilierii imobiliari te pot îndruma în acest sens

Investițiile imobiliare la Royal Town sunt o alegere excelentă pentru viitor, vor genera venituri pasive și se vor aprecia odată cu trecerea timpului.

0
181

Venit pasiv, investiție pe termen lung, câștiguri asigurate pe o perioadă lungă de timp atât pentru tine, cât și pentru familia ta. Acestea sunt câteva dintre lucrurile la care te gândești atunci când începi să cochetezi cu ideea de a investi în imobiliare. Investiția în apartamente și proprietăți comerciale poate aduce venituri suplimentare în fiecare lună. Pentru că nu toate au același randament, specialiștii recomandă să-ți îndrepți atenția către proprietățile exclusiviste. Află în articolul ce urmează care sunt beneficiile investițiilor imobiliare și cum te pot ajuta consilierii imobiliari ai celui mare ansamblu rezidențial din Copou să faci cea mai bună alegere!

Investiția economiilor în proprietăți imobiliare se poate dovedi foarte profitabilă. Primul pas este să cumperi o proprietate rezidențială fie din resurse proprii sau prin asocierea cu un partener, fie prin accesarea unui credit. Apoi, poți fie să închiriezi proprietatea pe termen lung, fie în regim hotelier, în timp ce aștepți ca aceasta să se aprecieze în valoare. Atunci când închiriezi proprietatea, poți utiliza sumele încasate pe chirie pentru a acoperi total sau parțial rata lunară a creditului. Potrivit specialiștilor în investiții imobiliare, pe lângă randamentul acumulat din chirii, poți vinde proprietatea la un preț chiar mai bun decât cel de achiziție și să-ți asiguri astfel un profit în plus față de investiția inițială. Așadar, poți obține câștig și din chirie, dar și din vânzarea ulterioară a imobilului.

Conform experților de pe piață imobiliară, de-a lungul anului 2021, creșterea prețurilor din segmentul rezidențial a trecut de 10% față de anul precedent, iar în 2022, în ciuda contextului generat de conflictul de lângă granița cu România, se așteaptă ca prețurile să fie în continuă urcare. Aceste creșteri sunt determinate și de factori externi, precum scumpirea materialelor de construcții sau creșterea costurilor cu forța de muncă.

Cum pot evita o investiție nepotrivită

Research înainte de toate

Studiază piața imobiliară și documentează-te asupra zonei în care vrei să investești. Orașele în care există centre universitare pot reprezenta un real succes pentru o investiție imobiliară. Iașul este capitala Moldovei și un puternic centru cultural și educațional, pentru care există o mare căutare. Dacă vrei să investești banii într-o proprietate imobiliară care să fie atât ușor de închiriat, cât și ușor de revândut, poți alege cu încredere unul dintre orașele mari din România.

Atenție la buget

Calculează bugetul de investiții de care dispui. Vei acoperi singur toate cheltuielile achiziționării unui imobil sau vei accesa un credit? O proprietate imobiliară poate ajunge să se plătească singură, prin chirie, însă este necesar să-ți iei întotdeauna și o marjă de eroare, pentru a te asigura că poți acoperi cheltuielile din propriul buzunar în perioadele de neocupare a imobilului.

Stabilește-ți obiectivele.

Cu siguranță cele mai importante obiective sunt independența financiară și obținerea profitului însă, trebuie să stabilești un plan de acțiune pentru îndeplinirea acestor obiective. Cercetează piața și calculează în cât timp ți-ai putea recupera investiția inițială. Gândește-te cum vei obține profitul la care aspiri: chirie pe termen lung sau închirierea proprietății în regim hotelier?

Alege înțelept.

Nu te gândi la investiție dintr-o perspectivă subiectivă, nu investești într-un apartament pentru a locui chiar tu în el. În loc să alegi proprietatea după preferințele personale, află care sunt facilitățile care aduc valoare unei proprietăți. Poziționarea față de centrul orașului, cartierul și accesul la mijloacele de transport în comun pot fi elemente importante pentru viitorii tăi chiriași, în timp ce pentru alții spațiile verzi, accesul facil la grădinițe, restaurante și supermarket-uri poate avea o importanță mai mare. Alege să investești într-un spațiu care are cât mai multe facilități, pentru a corespunde nevoilor pieței.

Beneficiile investițiilor imobiliare

Potrivit specialiștilor în domeniu, activele imobiliare reprezintă cea mai sigură și profitabilă opțiune, mai ales pentru proprietățile și imobilele amplasate în zone cu potențial turistic și economic, deoarece acestea vor avea mereu chirii mai mari și prețuri ridicate și vor genera venituri garantate. Totodată, aceste investiții sunt mult mai sigure decât achiziționarea de acțiuni sau monede digitale, dat fiind faptul că își măresc valoarea în timp. Iată care sunt principalele avantaje ale investițiilor imobiliare:

Fluxul de numerar constant

Închirierea unui apartament sau a oricărui spațiu imobiliar este o modalitate eficientă de a-ți crește venitul lunar. Poți alege să închiriezi spațiul pe termen lung sau în regim hotelier. Analizează ce variantă este mai potrivită, studiază atât prețul chiriilor raportat la zona în care este amplasată proprietatea ta, dar și costul unei nopți de cazare în oraș și ia o decizie cât mai avantajoasă pentru tine.

Returnarea investiției și venituri pasive

Se spune că 90% dintre miliardarii lumii au investit în imobiliare. Deși reprezintă o investiție pe termen lung, amortizarea acesteia este garantată. Investițiile imobiliare reprezintă o metodă sigură și rapidă de a obține venituri pasive, care să îți ofere relaxare și siguranță financiară.

Securitatea pe termen lung

Investițiile imobiliare sunt singurele care tind să-și crească valoarea în timp. Acestea oferă o stabilitate financiară și securitate pe termen lung, deoarece pot fi revândute la un preț mai mare decât cel de cumpărare. În cazul investițiilor imobiliare, riscurile sunt destul de scăzute, deoarece cu siguranță, valoarea acestora nu se va diminua. De asemenea, acestea oferă un venit constant lunar, obținut din chirii.

Diversificarea portofoliului de investiții

Adăugarea de bunuri imobiliare la investițiile tale te poate proteja în vremuri de criză economică. Acțiunile pot suferi din cauza unei recesiuni economice, însă investițiile imobiliare vor fi în continuare în creștere, protejându-te de pierderi majore. Conform experților în investiții imobiliare, în cazul numerarului și al investițiilor la bursă, valoarea averii poate fi afectată de inflație sau de evoluția piețelor de capital în ansamblu sau a afacerilor companiilor la care deții acțiuni. Totuși, în cazul proprietăților imobiliare riscul unor fluctuații atât de mari pe termen lung sunt foarte mici. Așadar, putem spune că este întotdeauna bine să ai un portofoliu de investiții cât mai diversificat, pentru a beneficia de siguranță financiară.

Capacitatea de a mobiliza fonduri

În cazul în care nu dispui de întreaga sumă pentru a achita din start valoarea spațiului comercial sau a apartamentului, poți contracta împrumuturi de la bănci, creditori ipotecari sau uniuni de credit și le vei plăti înapoi în timp. Acest lucru îți permite să adaugi proprietăți imobiliare în portofoliul tău de investiții fără a cheltui întreaga sumă de bani de care ai nevoie pentru a le cumpăra pe cont propriu.

Protecția împotriva inflației

Investițiile imobiliare sunt considerate protecție împotriva inflației. Atunci când prețurile mărfurilor și serviciilor cresc, valoarea locuințelor și chiriile cresc de asemenea. Prin urmare, proprietățile de investiții îți pot oferi un venit lunar în creștere și apreciere pentru a te proteja financiar atunci când costurile cresc.

Împlinirea și controlul

Deținerea de proprietăți pentru investiții vine și cu alte beneficii care nu sunt neapărat financiare. Când ești proprietar, ești de fapt propriul tău șef. Stabilitatea financiară îți va permite să-ți îndrepți atenția către lucruri care să aducă un impact pozitiv în comunitatea din care faci parte. În plus, ca investitor imobiliar, deții controlul asupra condițiilor contractuale și poți alege modul în care proprietatea ta este dată spre folosință.

Nu există o definiție clară a „independenței financiare”

Unii ar putea considera că independența financiară înseamnă să deții suficiente investiții care generează venituri pentru a nu mai fi nevoit să lucrezi. În același timp, pentru alții, independența financiară înseamnă să nu mai depindă de nimeni pentru a-și satisface nevoile financiare. Totodată, acest lucru pe care cu toții ni-l dorim ar putea însemna, de asemenea, să trăiești fără datorii și să ai un venit care poate acoperi cu ușurință cheltuielile zilnice. Un lucru este cert: pentru a fi independent financiar, trebuie să ai la dispoziție mai multe surse de venit pasiv. Acest lucru îți va permite să continui să obții profit, indiferent de ceea ce alegi să faci în fiecare zi.

Chiar dacă obținerea independenței financiare este obiectivul tău principal, cel mai important aspect este să stabilești etapele care vor genera rezultatele așteptate. Calea spre independența financiară presupune găsirea unei surse sigure care să genereze venit pasiv. Ar trebui să investești într-un domeniu ce îți oferă siguranță financiară pe termen lung și venituri garantate iar investițiile imobiliare îndeplinesc aceste condiții și pot fi soluția perfectă pentru tine și familia ta pe termen lung.

Orașul Iași și mai ales zona Copou au un potențial imens de creștere în următorii ani. Prin urmare, un apartament nou va reprezenta întotdeauna o investiție de succes ce își va crește valoarea în timp.

1 1 vote
Article Rating


Articolul precedentPrimarul Mihai Chirica: „Toate veniturile se duc în salarii, în special celor din management”
Articolul următorPeste 112.000 hectare de culturi de pe raza județului Iași au fost declarate ca fiind afectate de seceta pedologică
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments