Primaria Iasi a investit noua milioane de lei in iluminatul public verde

0
140
iluminat public

Consiliul Local se va întruni joi, 18 august, în ședință extraordinară de îndată, pentru a vota și participarea Municipiului Iași la „Programul privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public”, finanțat de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor prin Administrația Fondului de Mediu.

Municipiul Iași a derulat în perioada martie 2005 – martie 2017 un program de delegare a gestiunii prin concesionare privind lucrările de reabilitare, modernizare și extindere a iluminatului public. În cadrul acestui contract au fost înlocuite corpurile de iluminat existente la acel moment cu corpuri de iluminat cu sodiu. Ulterior, în perioada martie 2021 – octombrie 2021, Municipiul Iași a înlocuit 4.045 de corpuri de iluminat cu vapori de sodiu cu corpuri de iluminat cu tehnologie LED, echipate cu module de telegestiune, a modernizat 275 de puncte de aprindere și a montat 41 de echipamente voltaice pe șoseaua Arcu.

Prin urmare, pentru continuitate în dezvoltarea infrastructurii de iluminat public, Municipiul Iași intenționează să aplice la accesarea finanțării Administrației Fondului de Mediu prin proiectul „Achiziționarea și instalarea corpurilor de iluminat cu LED cu eficiență ridicată, înlocuire/modernizare puncte de aprindere, console, accesorii, conductoare conexiune, izolatoare, cleme, armături”.

Valoarea proiectului se ridică la suma de aproximativ 9 milioane de lei, cu TVA.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentLa Iasi va fi organizat Turneul Internațional de Box „Centura Moldovei”
Articolul următorIași – Capitala Consumatorilor din România
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments